Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken er en systematisk studie av de fire norske ukebladene Hjemmet, Familien, Vi menn og Kvinner og klær, årgang 1952 og 1975, der tekstene har blitt analysert, sammenlignet og kategorisert. Hensikten har vært å jakte på vanlige forestillinger om ikke-hvite disse to årene. Kan man si at bildene ble mer positive etter som kontakten mellom mennesker med forskjellig hudfarge økte? Fantes det i ukebladene nye stereotypier, beholdt man de gamle, og var det noen som endret seg? Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
På jakt i stereotypijungelen
Hudfarge har vært et av mange utgangspunkt mennesker har brukt når de skal sette hverandre i bås. Barbar, kannibal og hedning er noen av merkelappene hvite har satt på dem som ikke hadde samme hudfarge som dem selv. Men hva har skjedd med forestillingene i etterkrigstiden? Boken er en systematisk studie av fire norske ukeblad, årgang 1952 og 1975, der tekstene har blitt analysert, sammenlignet og kategorisert. Hensikten har vært å jakte på vanlige forestillinger disse to årene. Kan man si at bildene ble mer positive etter som kontakten mellom mennesker med forskjellig hudfarge økte? Fantes det i ukebladene nye stereotypier, beholdt man de gamle, og var det noen som endret seg? Boken inngår i Program for kulturstudiers prosjekt "Norsk innvandringshistorie".
Forlag Høyskoleforlaget Norges forskningsråd
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788276343786
EAN 9788276343786
Serie Kulturstudier (10)
Omtalt tid 1945-1999
Språk Bokmål
Sider 162
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket