Ormen Lange

når det umulige blir mulig

av (forfatter).

Kom forl. 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken forteller historien om realiseringen av naturgassfeltet Ormen Lange og drøfter hvilke utfordringer et slikt gigantprosjekt møter på. Den ser også på hvilke lokale og regionale ringvirkninger prosjektet gir. Med kilder og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boken om Ormen Lange forteller historien om hvordan det umulige ble mulig - om en drøm som ble til virkelighet. Det er historien om realiseringen av et av norgeshistoriens største industrisatsinger gjennom en av verdens mest grensesprengende offshore gassprosjekter. Ormen Lange-feltet ble tildelt en rettighetshavergruppe under ledelse av Norsk Hydro i 1996. Så sent som ved inngangen til år 2000 - for bare 7-8 år siden - ble det ansett som helt umulig å bygge ut det enorme Ormen Lange-feltet under slike krevende forhold uten bruk av plattform. Men Hydro hadde en visjon om å flytte de teknologiske grensene. Historien om Ormen Lange er fortellingen om hvordan veien blir til mens man går, gjennom utvikling av ny teknologi som muliggjør det umulige. Prosjektet er blitt et utstillingsvindu for norsk teknologi og gjennomføringsevne gjennom samarbeid. Det samspillet som er funnet sted mellom lokale myndigheter og utbygningsoperatører har vi trolig ikke har sett maken til tidligere i norsk industrireising. Thor A. Nagell (f. 1952) har lang utdannelse innen bl.a. historie og statsvitenskap. Han har bl.a. vært journalist og redaktør i en rekke aviser. Siden 2000 har han jobbet som frilansjournalist i Molde og utenlands og skrevet for utallige aviser, fag- og bransjeblad.

Bokdetaljer

Forlag Kom forl.

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788292496510

EAN 9788292496510

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 180

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over fleire bøker der titlane er like, spennande å sjå kor mange ein kan kome med. Bidra for all del!


Godt sagt! (10) Varsle Svar