Opera!

en håndbok

av (forfatter) og Per Olav Reinton (forfatter).

Spartacus 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (5 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg 17 av operahistoriens største verk, blant annet Händels Julius Caesar, Bizets Carmen og Puccinis Tosca. Hver opera settes inn i en kultur- eller idéhistorisk sammenheng i et selvstendig essay, i tillegg til et kort handlingsriss. Med ordliste, litteratur-, CD og DVD-liste.

Omtale fra forlaget

Boken tar for seg 17 av operahistoriens største verk, blant annet Händels Julius Caesar, Bizets Carmen og Puccinis Tosca. Hver opera settes inn i en kultur- eller idéhistorisk sammenheng i et selvstendig essay, i tillegg til et kort handlingsriss. Med ordliste, litteratur-, CD og DVD-liste.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788243004306

EAN 9788243004306

Språk Bokmål

Sider 272

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 2 0 0 0

Bokomtaler

Kjærlighet til opera

Da jeg i sin tid kjøpte denne lydboka, var det med store forventninger om å lære noe nokså grunnleggende om opera som kunstform. Det er mulig at jeg hadde for store forventninger eller rett og slett feil forventninger, for akkurat dette opplevde jeg ikke at boka innfridde. Når det er sagt, hadde jeg det absolutt både interessant og tidvis også ganske moro mens jeg hørte på den. Uten at jeg er veldig sikker på at særlig mye blir sittende igjen når det har gått litt tid ...

Først og fremst dras vi som lesere / lyttere gjennom en rekke operastykker i denne håndboka. Også her forventet jeg kanskje noen flere av de mest kjente operaene, men det er absolutt ikke å forakte å få kunnskaper om Monteverdis "Orfevs", Vivaldis "Den rasende Roland", Weills "Byen Mahogonnys oppsving og fall" og Brittens "Peter Grimes" - stykker jeg aldri hadde hørt om. Like fullt: Aller mest interessant fant jeg sekvensene i boka som handlet om operaer jeg har et forhold til - Puccinis "Tosca" og Mozarts "Don Juan" (eller Don Giovanni) - for ikke å snakke om Bizets "Carmen"! De to siste har jeg sett hhv. i Praha og i Oslo (førstnevnte både som marionett-dukketeater i 1997 og som oppsetning på operaen i 2001 - begge i samme by).

"Opera! En Håndbok" er nokså originalt lagt opp, ved at forfatterne lese-synger seg gjennom handlingen i stykkene. Noen ganger ble stykkene brutt opp i de banale bitene handlingen i en opera ofte er, mens f.eks. "Salome" av Strauss og "Anne Pedersdotter" av Bræin er riktig så dramatiske. Uansett: Det er mye død og kvinnelist ute og går.

Kanskje det beste jeg kan si om denne lydboka er at den evnet å åpne øynene mine - samt ørene! - for operaer jeg ellers ikke ville ha funnet frem til sånn helt uten videre på egen hånd. Jeg satte pris på å få et referat av handlingen i de ulike operaene, men savnet kanskje noe mer. Innimellom spilles korte snutter av musikk fra stykkene som presenteres, men jeg synes at det rett og slett kunne ha vært mer av dette - mer musikk og deretter analyse av det som skjer. For mye av boka er viet rene handlingsreferat, og for lite er viet selve musikken. Boka er heller ikke egnet som noe oppslagsverk man kan gå tilbake til, noe jeg mener "håndbok" skaper en berettiget forventning om. For øvrig er det helt åpenbart at forfatterne elsker opera og formidler en dyp og inderlig kjærlighet til denne genren innenfor musikkens verden. Alt i alt en ålreit bok som jeg ender med å gi terningkast fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Antikkleksikon" av Jon W. Iddeng
  • "Wandrups valg - litteratur" av Fredrik Wandrup
  • "Svik - førkrigsår" av Dag Solstad
  • "Edda" av Snorre Sturlason
  • "I begynnelsen - skapelsesmyter fra hele verden" av Jens Braarvig
  • "Brød og våpen - roman" av Dag Solstad
  • "Norsk etymologisk ordbok - tematisk ordnet" av Yann de Caprona
  • "Veien ved Boolavaun" av Anne Enright
  • "Krig - 1940" av Dag Solstad
  • "S.G. Myhre" av Amalie Skram
  • "Dannelse - alt det du må vite" av Dietrich Schwanitz
  • "Dommedagskrigen" av Mario Vargas Llosa
Alle bokanbefalinger for dette verket