Omars siste dager

roman

av (forfatter).

Tiden 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (8 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Andreas H. ble intervjuet i Fædrelandsvennen i 1953 i forbindelse med en observasjon av en UFO. Femti år senere, er sønnen hans Adrian i hjembygda. Faren er døende og ligger på et sykehjem. Ved sengen hans og i bilen etterpå driver minnene igjennom Adrian. Om karnevalet i herredshuset da han var barn, om kalven faren drepte, om Maria og elven og om Omar, som også så UFO-ene. Like etterpå forsvant han. Hva var det Andreas og Omar så? I dagboken han etterlot seg, står det: Dette er ikkje menneske. Dette er forfatterens første roman.

Omtale fra forlaget

Omars siste dager er en fortettet roman om tid og minner, skildret i et lyrisk språk. 3. juli 1953 ble Andreas H. intervjuet i Fædrelandsvennen i forbindelse med en observasjon av en UFO over Soltjønn i Finsland. Femti år senere er sønnen hans Adrian i hjembygda for å besøke ham. Faren er døende og ligger på et sykehjem. Ved sengen hans og i bilen etterpå på vei til barndomshjemmet driver minnene igjennom Adrian, om karnevalet i herredshuset da han var barn, om kalven som faren drepte, om Maria og elven, og om Omar som også så UFOene oppe ved Soltjønn. Like etterpå forsvant han. Hva var det Andreas og Omar så? I dagboken han etterlot seg står det: "Dette er ikkje menneske." I Omars siste dager lever de døde videre blant de levende. Romanen beskriver et dødsrike, en underverden, der fortid og samtid glir over i hverandre, og alle ting skjer samtidig. I et lyrisk språk beskriver Gaute Heivoll Adrians reise, i tid og rom, blant mennesker og de som ikke er det.Gaute Heivoll (f. 1978) debuterte i 2002. Omars siste dager er hans første roman. For den ble han tildelt Tiden-prisen. _________Om Omars siste dager (2003): .Her kan vi vente oss det helt store..Knut Ødegård, Aftenposten.Det er en fryd å lese Omars siste dager med dens mange elegante metaforer og beskrivelser av mennesker, av landskap, av minner . Dette er en roman som er oppsiktsvekkende i sitt sikre og tidvis virtuose språk..Turid Larsen, Dagsavisen. .Heivoll er ung (født i 1978), og det er all grunn til å stille store forhåpninger til hans framtid som forfatter. At vi kan vente oss mye av ham, er hevet over tvil. En så magisk roman som «Omars siste dager» er det sjelden at folk i den alderen makter å meisle ut på en så litterært tilfredsstillende måte..Øystein Rottem, Dagbladet.For Heivoll utmerker seg gjennom hele romanen med en fantasirik oppdagertrang som driver lesningen fremad og gjør den spennende . Skildringene er utført i et originalt språk, spekket med djerve og presise metaforer..Frode Helmich Peders

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205330894

EAN 9788205330894

Serie Tiden pocket

Språk Bokmål

Sider 202

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 4 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Liten dansende gutt - fortellinger" av Gaute Heivoll
 • "Ungdomssangen - roman" av Gaute Heivoll
 • "Doktor Gordeau og andre noveller - noveller" av Gaute Heivoll
 • "Den aller siste mohikaner" av Levi Henriksen
 • "Omvei til Venus - roman" av Torgeir Schjerven
 • "Nede fortelling - dikt på vers og i prosa" av Øyvind Berg
 • "Kvinnen i den lille gondolen - noveller" av Line Baugstø
 • "Aracoeli" av Elsa Morante
 • "Himmelen bak huset" av Gaute Heivoll
 • "Båten mellom stjernene" av Gaute Heivoll
 • "Rita blir forfatter - roman" av Kristine Næss
 • "Sportsjournalisten - roman" av Richard Ford
Alle bokanbefalinger for dette verket