Olav den hellige

spor etter helgenkongen

av (forfatter) og Knut Ødegård (forfatter).

Press 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne følger sporene etter helgenkongen Olav Haraldsson, og ser på hvilken betydning Olavskikkelsen har hatt i norsk og europeisk historie. De ser også på Olavtradisjonen, samlet og i sin helhet. Boka viser også Olavsbildene i kunsten, fra de første fremstillingene og frem til senmiddelalderen. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

I de siste tiårene har interessen for Olav den Hellige vært sterkt økende i Norge. I boken Olav den hellige. Spor etter helgenkongen byr Lars Roar Langslet og Knut Ødegård på et møte med de eldste tekstene og bildene i denne tradisjonen. I sentrum for boken står Knut Ødegårds gjendiktninger av alle de viktige kvadene om - og av - kongehelgenen: Både Olav Haraldssons egne dikt, skaldekvadene fra kort tid etter hans død, og ikke minst det monumentale diktet Geisli. Tekstene presenteres for første gang samlet og uavkortet i en oppdatert norsk språkdrakt. I tillegg kommer fyldige introduksjoner til hvert av diktene, samt kapitler som tar for seg viktige spørsmål knyttet til Olavsskikkelsen og hans betydning i norsk og europeisk kulturhistorie. Tekstene er ledsaget av et bredt utvalg av verk fra den norske, nordiske og europeiske Olavskunsten fra tiden før reformasjonen. Illustrasjonene er visuelle uttrykk for den religiøse erfaringsverden som diktene og Olavslitteraturen formidler.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788275474023

EAN 9788275474023

Omtalt tid Middelalderen Vikingtiden

Omtalt person Olav II Haraldsson

Språk Bokmål

Sider 295

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket