Nysgjerrigper

av (forfatter) og Frank Lie (oversetter).

Cappelen Damm 2014 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (36 terningkast.)

71 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

«De døde kan ikke snakke til oss," hadde Professor Madoc sagt. Men det var ikke sant. Nummer 19, liket som atten år gamle Patrick Fort utforsker i anatomistudiet, prøver å fortelle ham alt mulig.

Patrick har Aspergers syndrom, og allerede nok av problemer i livet sitt. Han sliter med å forstå menneskene rundt seg, og han er besatt av tanken på døden - den merkelige døren som bare åpner seg i én retning, og som faren forsvant gjennom en dag for ti år siden.

Det er denne besettelsen som fikk ham til å velge kurs i anatomi, men nå har hans søken etter svar førte ham til et annet mysterium, kanskje et drap. Hvem er egentlig mannen som snakker til ham fra disseksjonsbenken? Og hvordan havnet han egentlig her?

Mens en død mann litt etter litt avslører sine skjulte sannheter for ham, oppdager Patrick hemmeligheter i sin egen families fortid. Til slutt er det bare én ting sikkert: Ingenting er hva det ser ut til å være.«Nysgjerrigper ligger skyhøyt over mye annet i sjangeren. Intrigen er strålende.» Aftonbladet«Nysgjerrigper kan godt være årets beste krim. Les!» Skånska Dagbladet«Bauers store talent er hennes evne til å overraske leseren: i den forstand at du hopper ut av stolen - men også i at hun får deg til å tenke litt annerledes om verden.» Daily Telegraph«Grusom, komisk, hjerteskjærende, og totalt oppslukende.» Juryen til 2013 CWA Gold Dagger«Fantastisk. Jeg leste den, og ønsket at det var jeg som hadde skrevet den.» Val McDermid«Bauer tar forbløffende sjanser, men lander perfekt, som en strålende skihopper.» The Independent

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format E-bok

ISBN13 9788202414733

EAN 9788202414733

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 285

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 19 9 1 1 0

Bokomtaler

[Det er sikkert første gangen en gutt med Aspergers syndrom blir helt i en krim bok.
Det kunne blitt småteit, men Patrick blir fremstilt på en utrolig bra måte. De som har personlig erfaring med syndromet vil nok bli litt skremt i begynnelsen. Det går kaldt nedover ryggen på meg ved flere anledninger, småting som blir skikkelig creepy, når Patrick svarer og tenker sånn som han gjør.

Leger og medisinstudenter vil fryde seg over første del av boken når vi er med på å dissekrere nummer 19, tenk de brukte 6 måneder på å plukke et menneske fra hverandre.

Den tredje tingen som jeg syntes var utrolig bra er beskrivelsene fra sykehuset hvor komapasientene ligger. Vi følger Sam, fra lenge før han begynner å våkne, og det er fascinerende å se hvordan underbevisstheten hans kvikner til live. Skulle nesten tro at hun hadde opplevd det selv.

Med Nysgjerrigper gir Belinda Bauer oss mye bok for pengene. Jeg begynte fredag morgen kl. 06:15 og skulle egentlig høre lydbok når alle var ute av huset, men etter 30 sider var jeg så fengslet av historien at jeg holdt meg til denne hele dagen. Marathonlesingen min ble avsluttet ved midnatt, da en meget fornøyd leser gikk og la seg.
Boken er alvorlig, melankolsk og fri for klisjèer, men helt på slutten spruter det faktisk frem et par tårer. Jeg vil ikke røpe hva som skjer, for det kan ødelegge mye. Pass altså på at du ikke leser noen omtaler før du leser boken, i tilfelle noen røper for mye.
]1

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var så heldig å vinne denne i ukeskonkurransen på brabok.no. Og da mener jeg skikkelig heldig, for denne boken hadde jeg aldrig funnet på å kjøpe selv. Dette var en fantastisk leseopplevelse, så jeg er veldig glad for at jeg vant. Nysgjerrigper handler om Patrick som har Aspergers syndrom. I et forsøk på å forstå farens død melder han seg på et anatomistudium. Under disseksjonen begynner Patrick å ane at "Nummer 19" ikke døde av naturlige årsaker, men ble myrdet. Problemet er at ingen tror på en som er "mentalt tilbakestående". Boken er spennende, småmorsom, skremmende og tragisk. Tidvis minnet den meg om en rørende bok jeg leste for mange år siden. The Curious Incident with the Dog tror jeg den het. I alle fall noe lignende. Uansett så er dette en ganske annerledes krimbok som nok vil appelere til de fleste. Mange bøker er nesten glemt så snart man er ferdig med siste side og lukker omslaget, men denne tror jeg at jeg kommer til å huske lenge. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

veldig veldig spennende, spesielt å se det fra en med aspergers. Bra krim!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Origianal vri på krimsjangeren og interessant fortellerteknikk, men fryktelig intetsigende og uengasjerende karakterer. I tillegg gjorde et lite troverdig plott at jeg kastet inn håndkleet etter 200 sider. Når det var bare 80 sider igjen, var jeg rett og slett ikke interessert i den happy endingen som antagelig ventet meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Den blå lateksen virket uærbødig munter her i disseksjonssalen, som flaggdekorasjoner i en begravelse

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

71 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Laget mest for min egen del, da jeg begynner å få så mange at det blir vanskelig å huske alle.

Men det er jo lov for andre å kikke, og bli misunnelige :-)

Alle er i hardperm, med mindre annet er notert. Listen vil bli oppdatert etter hvert.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fortsettelse av forrige liste som ble full ...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Den 13. engelen" av Sylvelin Vatle
 • "Finders keepers" av Belinda Bauer
 • "Den fallende detektiven" av Christoffer Carlsson
 • "Den sjuende sønnen" av Árni Thórarinsson
 • "Du er død" av Peter James
 • "Cape Town" av Deon Meyer
 • "Sannheten om livet og døden" av Belinda Bauer
 • "Naboens sønn - politietterforsker Avi Avrahams første sak" av Dror Mishani
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Den vakre død" av Belinda Bauer
 • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver