Noveller

av (forfatter) og Annie Riis (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (7 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder novellene: Lullaby, Orlamonde, Han som aldri hadde sett havet, Den levende gudens fjell, Himmelens folk, og Villa Aurora. Dette er seks fortellinger om lengselen etter frihet og nye måter å leve på, om gapet mellom natur og sivilisasjon, og brytningene mellom barndommens drømmeverden og de voksnes virkelighet.

Omtale fra forlaget

I seks utvalgte noveller av J.M.G. Le Clézio møter vi unge mennesker som lengter etter frihet, og som søker nye måter å leve på. Alle novellene handler om gapet mellom natur og sivilisasjon, og brytningene mellom barndommens drømmeverden og de voksnes virkelighet. Gjennom fortellingene forstår vi hva som må ofres i navnet til framskritt og utvikling. Men de peker også framover, mot en annen levemåte som kanskje er mer i overensstemmelse med våre drømmer og ønsker. Dragningen mot havet, mot det spesielle lyset som oppstår der strand, hav og himmel møtes, er drivkraften i novellene. Le Clézios særegne fortellerstemme gjør ham til en enestående forfatter i nyere europeisk litteratur. Novellene er oversatt til norsk av Annie Riis. Jean-Marie Gustave LeClézio ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 2008.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788241905766

EAN 9788241905766

Språk Bokmål

Sider 179

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 2 0 0 0

Bokomtaler

Tidvis langdrøye noveller, det er grenser for hvor mange metaforer for hav og svaberg som er interessante. De to siste, og korteste novellene, løfter helhetsinntrykket noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket