Never go back

av (forfatter).

Bantam Books 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (12 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

NOW FILMED AS THE SECOND JACK REACHER MOVIE, STARRING TOM CRUISE Drop-out military cop Jack Reacher has finally hitch-hiked his way to Virginia. His destination, the closest thing to a home he ever had: the headquarters of his old unit, the 110th Military Police. Reacher has no real reason to be here, except that he spoke to the new commanding officer on the phone. He liked Major Susan Turner's voice. But now he's arrived, she's disappeared, and things are getting weird. Accused of a sixteen-year-old homicide and co-opted back into the army, Reacher says nothing. But he's sure as hell thinking of a way out. `Reacher is a man's man, a loner, a renegade crusader for justice...on the top of his form' Sun `Bone-crunching, joint-popping... a man of steel' Evening Standard

Bokdetaljer

Forlag Bantam Books

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9780857503503

EAN 9780857503503

Serie Jack Reacher (18)

Genre Krim Thrillere

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 10 1 1 0 0

Bokomtaler

"Jeg tror at nittini av oss vokser opp og elsker leirbålet, mens én vokser opp og hater det. Nittini vokser opp i frykt for den hylende ulven, men én vokser opp og misunner den. Og jeg er den fyren." Vend aldri tilbake

Hver Jack Reacher-bok som ikke har klart å leve opp til de skyhøye forventningene jeg har til serien, har hatt høyst ett element jeg har kunnet peke på som det fatale svake leddet.

Enten var skurken(e) ikke truende nok, eller så tok bi-karakteren(e) og sidekicken(e) opp unødvendig mye plass, eller så brukte boka for langt tid til å suge lufta ut av rommet uten å levere nok kick med trusselen som materialiserte seg (se hele begynnelsen av «61 timer»). «Vend aldri tilbake», enda den er god, gjør seg skyldig i alt dette, noe som gjorde boka til litt av en frustrasjon.

Begynnelsen er likevel så gripende at man ikke ser skuffelsen komme. Vi møter Reacher idet han ankommer Nord-øst Virginia. Han er kommet for å møte kvinnen han snakket med i telefonen i «61 timer». Bare fordi stemmen hennes hørtes pen ut. Men når han ankommer kontoret til major Susan Turner, oppdager han at en annen har overtatt både kontoret og oppgavene hennes.

Mannen heter Morgan og er en typisk klatrer. Han er også en brannslukker, sendt for å rydde opp i rotet etter Turner. Og han er allerede godt i gang når Reacher, uvitende om at kvinnen han hadde planlagt å invitere på middag er arrestert for korrupsjon, tropper opp på militærbasen. Så blir det enda mer interessant; Morgan sikter nemlig Reacher for et mord han skal ha begått mens han fortsatt jobbet i militærpolitiet.

Uheldigvis for Morgan er Reacher ikke en som lar seg trampe på. Han er snar med å påpeke at den karrierebevisste løytnanten ikke har noen myndighet over ham, og han er sikker på at en siktelse for mord ikke bare faller fra blå himmel etter seksten år uten at det er krefter som vil rydde ham av veien.

Det siste er sant, men den første antakelsen ryddes raskt av veien når Morgan, med militærets interne regel-og-forskriftsbok i hånda, tvinger Reacher inn under sin myndighet; han blir gjeninnkalt til tjeneste.

Reacher lar seg selvsagt ikke tøyle militærregler, byråkrater eller de mektige kreftene som nesten usynlig ser ut til å manipulere alt og alle som var de marionetter. Han er villig til å gjøre det som kreves for å renvaske navnet sitt og Turners, og betale prisen- hva den enn måtte være.

Men er han villig til å ofre en annen for å nå sine mål? I de tidligere bøkene ville Reacher kanskje sagt at valget ikke var hans, men i denne-velvitende om at den han må ofre kanskje er et ukjent familiemedlem, blir han for første gang tvunget til å revurdere sitt liv og sin mentalitet som ensom ulv.

En god Reacher-bok er ikke god på samme måte som noen annen thriller. Det samme gjelder en dårlig eller skuffende Reacher-bok. Lee Childs bøker er så gode og har en slik spesiell plass i hjertet mitt i spenningssjangeren at han rangerer bare under John Grisham og Stephen King på lista mi over aktive favorittforfattere.

Så enda jeg er skuffet over «Vend aldri tilbake» fordi 1) skurkene ikke leverer og 2) fordi Turner-karakteren er langt slappere enn jeg burde være lov i en Reacher-bok, er jeg bombesikker på at den rager høyt over alle andre som ikke heter Grisham eller King til etternavn.

Det gjør treeren «Vend aldri tilbake» får av meg en langt mer relativ karakter enn ellers.

Hvilket vil si at jeg anbefaler den varmt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende på typisk Jack Reacher-vis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

25 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over hva jeg leser i 2014. Gjensyn med noen gode gamle :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Gone Tomorrow" av Lee Child
  • "Echo Burning (Jack Reacher)" av Lee Child
  • "Personal - A Jack Reacher Novel" av Lee Child
  • "The Enemy - A Reacher Novel (Jack Reacher)" av Lee Child
  • "Die Trying" av Lee Child
  • "Running Blind (Jack Reacher, No. 4)" av Lee Child
  • "Die Trying (Jack Reacher, No. 2)" av Lee Child
  • "Nothing To Lose" av Lee Child
  • "Tripwire - A Jack Reacher Novel" av Lee Child
  • "En hemmelig affære - en Jack Reacher-thriller" av Lee Child
  • "Veien tilbake" av Lee Child
  • "En mann går inn på en bar - samlede noveller" av Lee Child
Alle bokanbefalinger for dette verket