Nattely for en gyllen sky

av (forfatter) og Erik Egeberg (oversetter).

Gyldendal 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (5 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Kolka og Sasjka er tvillinger og så like som to dråper vann. De er barnehjemsbarn, og har tilpasset seg institusjonens jernharde virkelighet: den sterkestes rett i en daglig kamp for tilværelsen. Så er brødrene på flyttefot, de skal sydover, til et hjem like nord for Kaukasus, men det er ikke eventyrlyst som ligger bak: De må avsted før en av strekene deres blir oppdaget. Et eller annet er i veien med landet rundt Berezovskaja, hvor det nye hjemmet ligger. Det er så merkelig folketomt, bare et par bebodde hus - og i blant selsomme eksplosjoner oppe fra fjellene.

Omtale fra forlaget

«Forfatterens forfatter» er en pocketserie hvor forfatterne selv velger . og presenterer . sine favorittbøker.Peter Normann Waage har valgt Anatolij Pristavkins Nattely for en gyllen sky (1987, norsk utg. 1991). Dette er så avgjort en forfatterens forfatter-bok, med et kvalitetsrykte som stille har vandret fra munn til munn i en mindre krets. Romanen fortjener et større publikum. Den ble da også en gedigen bestselger i det forhenværende Sovjetunionen. Fortellingen om barnehjemsbarna og tvillingene Kolka og Sasjka, som rømmer og legger ut på en reise til et hjem like nord for Kaukasus, er en særdeles burlesk, vakker og sterk beretning. Den er også i høyeste grad en politisk, for ikke å si en avslørende bok . som viste sovjetsamfunnents realiteter, i motsetning til den såkalt sosialrealistiske litteraturen som inntil perestrojka skulle forskjønne, ikke avsløre.Anatolij Pristavkin (f. 1933) var selv barnehjemsbarn og opplevde å vokse opp under Stalin-epokens mørke tidsalder. Dette har han fortalt om i flere av sine bøker, og bakgrunnen danner også rammen for fortellingen i Nattely for en gyllen sky. Pristavkin har de siste årene arbeidet med spørsmål knyttet til menneskerettigheter og har virket som rådgiver for Russlands president, først for Boris Jeltsin, dernest for Vladimir Putin.Peter Normann Waage (f. 1953) har utgitt en rekke bøker om kulturhistoriske og politiske emner, blant annet Russland er et annet sted (1990), Jeg, vi og de andre. Om nasjoner og nasjonalisme i Europa (1993) og Islam i en moderne verden (2004). Han er blitt rost for sin evne til å presentere og popularisere emner som kan virke kompliserte. I 2003 mottok han «Petropol-prisen» i St. Petersburg for sin bok Fjodor M. Dostojevskij (1997).

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788205375055

EAN 9788205375055

Serie Forfatterens forfatter

Omtalt sted Sovjetunionen

Språk Bokmål

Sider 325

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 2 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Du sover i fred, drømmer om elleve glass, alle med lokk som skinner som gullmynter! Og hvert eneste ett er en inngangsbillett til paradis

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Dukla" av Andrzej Stasiuk
  • "Lukten av brød og andre noveller" av Jurij Kazakov
  • "Dsjengis-khans hvite sky" av Tsjingiz Ajtmatov
  • "Hvitt på svart" av Ruben David Gonzales Gallego
  • "Yalo" av Elias Khoury
  • "Aracoeli" av Elsa Morante
  • "Scener fra kurtisanenes liv" av Honoré de Balzac
  • "Taksim" av Andrzej Stasiuk
  • "Lajja - en dokumentarisk roman fra Bangladesh" av Taslima Nasrin
  • "Menneskenes jord - Buru-kvartetten 1" av Pramoedya Ananta Toer
  • "Allesjele" av Cees Nooteboom
  • "Den polske bokseren - en episodisk roman" av Eduardo Halfon
Alle bokanbefalinger for dette verket