Naglet

en historie fra virkeligheten

av (forfatter) og Ellen Ofte Jakobsen (oversetter).

Hermon 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er beretningen om Svetlana og Sasha Ivanovic, to unge mennesker som vokste opp i det kommunistiske Jugoslavia. Som tenåringer ble de tiltrukket av punk og stoff, og brått ble barndommen byttet ut med et liv i avhengighet og fornedrelse. Boken tar oss med på en reise fra hjemmet i Novi Sad til Londons punkrock-verden, videre til Maltas kyster og tilbake til Serbia.

Omtale fra forlaget

Naglet er den sanne historien om Svetlana og Sasha Ivanovic, to unge mennesker som vokste opp i det sosialistiske Serbia. Som opprørske tenåringer ble de tiltrukket av punk og stoff, og uten å være klar over det, byttet de ut sine barndomsdrømmer med et liv i avhengighet og fornedrelse. Vi følger Svetlana og Sasha inn i rusavhengighetens helvete der et tilfeldig møte med en bok forandrer livene deres: Korset og springkniven om Nicky Cruz. Med et nytent håp om at det finnes en vei opp fra avgrunnen, følger Svetlana sitt hjerte ... inn i Frelserens armer. Resultatet er intet mindre enn et moderne mirakel. Naglet er en forbløffende fortelling til hjelp for dem som er bundet i rusmisbruk ... og for alle som er glad i dem. Du kommer til å bære denne historien med deg i hjertet lenge etter at du har lest siste side. Dette er virkelig en fortelling som forandrer liv!

Bokdetaljer

Forlag Hermon

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788230206942

EAN 9788230206942

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted London Malta Serbia

Språk Bokmål

Sider 317

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Dette er hittil den mest utrolige boken jeg har lest, med en fortelling som er så sterk at man både gråter og ler når man leser den. At dette har skjedd i virkeligheten, gjør den bare til mer av ett mirakel enn den allerede er. Finn fram godstolen, og les!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Tenk at noe så mykt og føyelig som vann er sterkt nok til å forme stein.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Bli ikke motløse i deres vandring med Gud," rådet han oss. "Når vi velger det gode, vil de onde kreftene straks prøve å stanse oss. Den lengselen dere har, er fra Gud, så ikke gi opp. Vær utholdende."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bak de tykke skyene på novemberhimmelen glitret stjernene fortsatt som en konstant påminnelse om Guds evige løfter. Løfter som skal oppfylles. Men noen ganger ser vi dem ikke på grunn av alle skyene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gikk hjemover igjen i femtiden. Ingen hadde spurt etter meg hele dagen. For Kristina hørtes det ut som en drøm. Misunnelig sa hun: "Du er heldig som ikke har foreldre som holder deg i bånd, men kan komme og gå som du vil." Men når du er tretten år gammel og ingen interesserer seg for hvor du har vært hele dagen, føler du deg ikke særlig heldig. Sant å si føler du deg ganske ensom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I hånden hadde jeg en bok som tilbød meg et annet liv. Om noen dager bare skulle forvandlingen begynne å skje. Livet vårt skulle bli helt annerledes

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (41) Varsle Svar

Jeg har tidligere laget en liste om temaet, men da med "alle" bøker jeg kan finne om temaet. Nå lager jeg en med bare dem jeg har lest.
Den andre listen finner du her: http://bokelskere.no/lister/87203/


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Vingeslag - en roman" av Kristen Heitzmann
  • "Ung jente" av Hannah Petrie
  • "Så dumt!" av Mia Törnblom
  • "Stup" av Kjersti Scheen
  • "Ord uten lyd" av Camilla Gibb
  • "Kors på halsen - tre søstre om selvskading" av Camilla Heiberg Nilssen
  • "Vannliljen - historien om et barn" av Hanne Dahl
  • "Stryk meg over håret" av Agnes Lovise Matre
  • "Når kaninen hyler" av Truddi Chase
  • "En sånn jente - en dokumentar om voldtekt" av Monica Flatabø
  • "Å spise blomster til frokost" av Synne Sun Løes
  • "Universets engler" av Einar Már Guðmundsson
Alle bokanbefalinger for dette verket