Nærhet

når gudsbilde og selvbilde utfordres

av (redaktør).

Lunde 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (3 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en bok om sjelesorg i et kristent perspektiv. Gjennom seks artikler behandler boken tema som sorg, skyld, skam, følelser og kommunikasjon i forhold til kristen tro. Boken er tilrettelagt for å kunne brukes i samtalegrupper i menigheter og kristne fellesskap. Har samtaleplan.

Omtale fra forlaget

Dette er en bok om sjelesorg i et kristent perspektiv. Gjennom seks artikler behandler boken tema som sorg, skyld, skam, følelser og kommunikasjon i forhold til kristen tro. Boken er tilrettelagt for å kunne brukes i samtalegrupper i menigheter og kristne fellesskap. Har samtaleplan.

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788252000047

EAN 9788252000047

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Hvert kapittel i denne boka er skrevet av forskjellige forfattere. Grunnen til at jeg gir denne boka terningkast 5 i stedet for 6 er fordi jeg synes at enkelte av forfatterne skriver vanskelig med for mange teologiske betraktninger og bibelreferanser som jeg ikke får noe ut av. Men! Derimot skriver de fleste forfatterne virkelig godt om emner som er viktige for alle mennesker, ikke bare for sjelesørgere eller kristne, og jeg anbefaler derfor boka til alle!

Spesielt likte jeg kapitlene "Følelser og kommunikasjon" og "Sorgens vei". Det som sitter mest igjen er kanskje beskrivelsen av de ulike nivåene vi kan bruke når vi kommuniserer med andre, og hvordan vi kan nå frem med vårt budskap så enormt mye bedre dersom vi klarer å vise følelser og ikke bare bruker ord (s. 94). Jeg tror dessuten at kapittelet om sorg kan være veldig nyttig å lese for dem som ønsker å forstå et menneske bedre som de har nært seg som nettopp er i sorg.

Andre temaer som tas opp er blant annet endringen i trosliv gjennom århundrer, livsnære fellesskap, Gudsbilde, selvbilde, selvfølelse, identitet og image, nåde, synd, skyld, empati, kjærlighet, selvmord, skyld, skam, fromhetstradisjon, tilgivelse, utbrenthet og rytme, pauser i hverdagen, bønn, retreat, åndelig veiledning og sjelesorg. Noen av kapitlene skriver mer om den kristne tro enn andre, og noen skriver mer om psykologi.

Dette er en bok som jeg garantert vil lese igjen - ved forskjellige livssituasjoner!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"På seg selv kjenner man ingen andre."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson
  • "Frelseren" av Jo Nesbø
  • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket