Nabovarsel

kriminalroman

av (forfatter).

Capitana 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.41 (58 terningkast.)

118 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hvor farlig er naboens hage?
Er det noen inne i naboens ferietomme hus? Sonja Jansen er alene hjemme for å lese til ny matteeksamen. Hun vanner for naboen. Mens hun ordner med vannsprederen, hører hun en
lyd fra huset og ser en skygge bak kjøkkenvinduet. Hun ringer politiet.

Politibetjent Lydia Winther, kalt Snø, får sin første utrykning. Hun og makkeren finner ikke noe mistenkelig i det stille nabolaget og drar igjen. Men Snø føler en uhygge og kjører
tilbake. Da er Sonja borte.

Snø bærer på en farlig familiehemmelighet. Mens hun leter etter Sonja, veves privatlivet hennes sammen med saken. Det som begynte i en frodig liten hage, utvider seg til et farlig spill med forgreninger helt inn i norsk oljeindustri.

Et rystende psykologisk drama der galskapens logikk driver handlingen fremover mot et uunngåelig klimaks.

UNNI LINDELL er en av Norges mest selgende krimforfattere med over 6 millioner solgte bøker. Hun har vunnet Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019.

Bokdetaljer

Forlag Capitana

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788284150383

EAN 9788284150383

Genre Politi og detektiver

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 418

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 19 26 3 3 0

Bokomtaler

Nå er det lenge siden jeg har lest noe av Unni Lindell. Tror sist gang jeg leste noe av henne var i 2014 med Brudekisten. Ikke fordi jeg ikke liker bøkene hennes, men av og til trenger man pause fra de man leser mye av.

Det hadde også noe med Marian Dahle å gjøre, som fikk mer plass i bøkene hennes. Ble ikke helt fan av henne, og for min del så er forandring noe man ikke liker i det hele tatt, eller det tar tid før man liker en forandring. Så følte det litt med Nabovarsel også, nå som Cato Isaksen er borte, at det var et stort savn. Det blir ikke helt det samme.

Fin tråd i bakgrunnshistoriene
Selv om det er en god stund siden jeg har lest noe av Lindell, gjør det ikke noe at man har hoppet over noen bøker siden sist, for man får med seg en del bakgrunnshistorie, og denne gang møter vi en ny karakter. Så man føler seg ikke helt lost, selv om man har tatt seg en pause fra Lindells sine bøker.

Snø er Lindells nye karakter som dukker opp i Nabovarsel. Hun heter Lydia Winther, er bare 23 år, og nyutdannet politi. Kollegene hennes tar henne ikke spesielt seriøst, og hun gjør for det meste papirarbeid, og jobber med noen forsvinningssaker. Hun er den eneste som tar en jente seriøst, da hun ringer dem for å fortelle at hun tror hun så noen inne i nabohuset. Hun har ansvaret for hagen deres mens de er i Australia, og er nesten sikker på at de ikke er kommet tilbake. Hun har ikke nøkkel til huset, og de drar for å undersøke. Snøs makker tar ikke oppdraget spesielt alvorlig, men Snø er sikker på at jenta snakker sant, men det er ikke mye mer de kan gjøre med det. Men forsvinningssaker begynner plutselig å øke. Snø er god til å se en sammenheng i ting. Vil hun finne noen sammenheng i forsvinningssakene som dukker opp?

En god stemningsskaper
Stemningen er veldig intens og noe uhyggelig, i hvert fall begynnelsen, som blir fortalt i korte avsnitt. Det fungerer, for man leser fortere og blir lettere dratt inn i handlingen. Marian Dahle er fremdeles med i Nabovarsel, men er mer i bakgrunnen, og lar kollegene vise hvordan de jobber, og vise sine sterke og svake sider. Det er ikke sikkert hennes hensikt, men det virker i hvert fall sånn. Snø er ivrig etter å vise sin plass, og hun får god erfaring av å jobbe med forskjellige mennesker, men vil hun bli sett på som en av dem til slutt?

Det var godt å lese noe av Lindell igjen etter noen års pause. Hun er like god på å skape stemning, samme om det er dystert, følelsesmessig og menneskebånd. Kan ikke si at jeg fikk særlig sansen for Snø, for hun kan til tider virke noe selvgod og respektløs. Men likte godt å lese om bakgrunnen hennes, som er svært trist og mørk. Så kunne godt tenke meg at den delen fikk litt større plass.

Nabovarsel er ikke Lindells beste, men det er en lettlest, underholdende og byr på en uhyggelig sak.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Verste krimboken jeg har lest på lenge! Jeg liker egentlig Unni Lindell, men dette var uinteressant, dårlig skrevet og boken er bare rotete skrevet. Slet meg gjennom den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende bok, hovedpersonen Snø er litt for flink og vellykket, og slutten litt raskt unnagjort, men plottet var lett å følge når alle karakterene var kommet på banen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende og fartsfylt, men litt mye olje for min del - allikevel, boken leverer som en god krim! Kan virke som Lindell føler seg litt frem etter en ny helt, Cato Isaksen har gått av med pensjon og Marian Dale (som var hovedperson i de to foregående bøkene hennes) er bare en bakgrunnsfigur i denne, her er det Lydia Winther, kalt Snø, som er hovedpersonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

OM Å ELSKE - 15 FORTELLINGER FOR VOKSNE er en ny novellesamling (oktober 2020).
Boka innebærer nyskrevne fortellinger av noen kjente forfattere, men også av noen ferske stemmer. Jeg viser frem deres nyeste bokutgivelser.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme mål som i fjor, å lese 52 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Friheten" av Arne Dahl
 • "Forsvunnet" av Tina Frennstedt
 • "De andre" av C.J. Tudor
 • "Det du ikke vet" av Hanne Kristin Rohde
 • "Tre dager" av Anders Roslund
 • "Mistenkt" av Fiona Barton
 • "Liten jente forsvunnet - kriminalroman" av Erling Greftegreff
 • "Aldri si det" av Lisa Gardner
 • "Bastarden - en Bogart Bull-krim" av Øistein Borge
Alle bokanbefalinger for dette verket