Når man skyter arbeidere

av (forfatter) og Grete Mølbach (oversetter).

Epoke 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (6 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sverige, 1920- og 30-tallet. Romanen handler om det ulykkelige ekteskapet mellom tømmerhuggerdatteren Hilma fra Norrland og adjunkten Sigfrid Tornvall fra sør. Etter at ekteskapet er inngått forstår Hilma at hun er blitt lurt. Det viser seg at Sigfrid er manisk depressiv og etter datidens lover har han ikke lov til å gifte seg og få barn. Dette er første bok i trilogien om Signe, datter av Hilma og Sigfrid.

Omtale fra forlaget

I de lyse sommernettene høyt der oppe i nord, møter den unge nyutdannede lærerinnen og datter av en tømmerhugger, den sjarmerende adjunkten Sigfrid Tornvall fra sør. Han synger som en gud. Deres kjærlighetshistorie utspiller seg under 30-årenes klassesamfunn og gryende nazisme. Sigfrid er uhelbredelig sinnssyk. Etter loven har han ikke lov til å gifte seg. For avkommets skyld. Men hun var en enkel pike. Ingen fortalte henne det. Hun kunne ofres. For dette hendte i en tid da det var lov å skyte arbeidere ... "Når de skyter arbeidere" er første frittstående del Kerstin Thorvalls såkalte Signe-trilogi, og ble belønnet med Moa Martinsson-prisen i 1993. Også bok to, "I skyggen av uroen" er prisbelønnet med SKTF's litterære pris i 1995. Den tredje boken "Fra Signe til Alberte - med kjærlighet og fortvilelse", ble mottatt med strålende kritikker. Om "Når de skyter arbeidere ...": Det mest interessante med denne boka er de sterke ekteskapelige konfliktene som speiler datidens Sverige. Den manisk depressive faren er belest radikaler og på arbeidernes side. Men arbeiderne vil ikke ha ham. Dagbladet Kerstin Thorvall har skrevet en roman som bugner av raseri og fortellerglede, et kampskrift som smerter og opprører. Göran Greider, Dagens Nyheter

Bokdetaljer

Forlag Epoke

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788291991214

EAN 9788291991214

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 303

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 0 1 0 0

Bokomtaler

Overraskende vending fra tilsynelatende overfladisk til dypt alvorlig og sterk fortelling. Boken traff meg sterkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man skyter arbeidere er en sterk bok. Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Og hvordan skulle du ønske at livet hadde vert?" Spurte psykologen.
" jeg skulle ønske at jeg hadde vert en eldre, litt alkoholisert kvinnelig forfatter på 20- tallet. Engelskspråklig. Jeg hadde hatt noen ordentlige salgssuksessen bak meg, er ugift eller fraskilt og uten barn. Jeg bor på hotel, ikke bare av og til, men permanent. Jeg skulle hatt hjørnesuiten ut mot havet i fjerde etasje, soverom og arbeidsrom. Stort bad. Badekar med løveføtter og roomservice døgnet rundt. Jeg ville bodd på dette hotelet år etter år og blitt stadig mer krevende og egosentrisk, røyke tyrkiske sigaretter og gått med turban. Mager og herjet, depressiv, men kvikk og sjarmerende etter noen glass. Når jeg har fått to for mye, må jeg hjelpes tilbake på rommet. En kvinnelig ansatt skulle kle av meg og sørge for at jeg kom meg mellom rene laken.
Jeg ville være full av nykker og vanskelig, men hele tiden respektert, ja nesten elsket. Min forlegger ville av og til komme på høflighetsvisitt, og hver gang ville jeg antyde at jeg nå har kommet i gang for alvor, og han ville svare at jeg bare måtte si fra om jeg skulle trenge mer forskudd.
Suveren i min selvvalgte ensomhet, økonomisk uavhengig og med betalt vennlighet ville jeg være totalt fri. Ikke bare rent praktisk, men også sosialt, moralsk og emosjonelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Det urolige hjertet" av Kerstin Thorvall
  • "Til min datter i Frankrike" av Barbara Keating
  • "Kate Hannigan" av Catherine Cookson
  • "En kald død" av Frits De Bourg
  • "Midtvintermørke - kriminalroman" av Anita Berglund
  • "Blåskjellstranden" av Marie Hermanson
  • "Gruk fra alle årene 1 - et udvalg" av Piet Hein
  • "Drømmenes land" av Tamara McKinley
  • "Lykkeformelen" av Ingrid Berglund
  • "Forglemmegei - kriminalroman" av Kurt Hanssen
  • "Påfuglemporiet" av Jojo Moyes
  • "Det svakeste ledd" av Ingrid Berglund
Alle bokanbefalinger for dette verket