Mysteriet med Yusuf

av (forfatter).

Kagge 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (8 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Marie skal ha hjemme alene-fest, og alle er invitert bortsett fra Astrid.

Det må være en misforståelse. Astrid er fortvilet, og det topper seg da hun blikker Marie på vei ut av klasserommet. Det skulle hun ikke ha gjort.
På vei hjem fra skolen får hun juling av Maries venninner. Samtidig skjer det enda alvorligere ting: Yusufs familie mottar drapstrusler og ber Simon, far til Astrid, om hjelp. Selv blir hun sittende hjemme mens klassefesten begynner. Hun mottar et bilde på mobilen der Yusuf og Marie kysser. Hele verden går i knas. Neste dag får hun vite at Yusuf ligger i koma på sykehuset etter å ha fått i seg et livsfarlig partydop.

Hvorfor hadde han kysset Marie på festen? Og hvorfor har han, som verken drikker eller bruker dop, havnet i koma? Og hvem er det som truer Yusufs familie på livet? Denne gangen må Astrid løse mysteriet på egen hånd.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788248924555

EAN 9788248924555

Serie Blålys (3)

Genre Politi og detektiver Spenning

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 171

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 2 1 0 0

Bokomtaler

Hadde hørt litt forskjellig om denne serien og måtte derfor lese en av bøkene, det var helt tilfeldig at det ble "Mysteriet med Yusuf". Jeg er litt usikker på målgruppen her - i mitt bibliotek står den blant bøkene for litt eldre ungdom, men jeg tror kanskje den like gjerne kunne stått sammen med bøkene for de fra 10-14 år. Temaet er alvorlig nok til å favne også de eldre ungdommene, men ungdommene i boka går i 8. klasse... Usikker her altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hanne K. Rohde «Mysteriet med Yusufs»

Marie skal ha hjemme alene-fest, og alle er invitert bortsett fra Astrid. Det må være en misforståelse. Astrid er fortvilet, og det topper seg da hun blikker Marie på vei ut av klasserommet. Det skulle hun ikke ha gjort. På vei hjem fra skolen får hun juling av Maries venninner. Samtidig skjer det enda alvorligere ting: Yusufs familie mottar drapstrusler og ber Simon, far til Astrid, om hjelp. Selv blir hun sittende hjemme når klassefesten begynner. Hun mottar et bilde på mobilen der Yusuf og Marie kysser. Hele verden går i knas.
Neste dag får hun vite at Yusuf ligger i koma på sykehuset etter å ha fått i seg et livsfarlig partydop. Hvorfor hadde han kysset Marie på festen? Og hvorfor har han, som verken drikker eller bruker dop, havnet i koma? Og hvem er det som truer Yusufs familie på livet? Denne gangen må Astrid løse mysteriet på egen hånd.

Bok nr. 3 i Blålys serien
Denne gangen belyser forfatteren en hjemme alene-fest som går overstyr, der ungdom blir dopa uten å vite det, noe som nesten koste personen livet. Rohde blander fiksjon med reelle ting som kan skje, det er et kjent problem at det kan dukke opp folk som ikke er invitert på en ungdomsfest, og som har med seg både alkohol og dop. Også i denne boka opplever vi sjalusi, kjærlighet og godt vennskap, men siden Astrids bestevenn, Yusuf, havner i koma, må hun denne gang ta mye av etterforskningen selv. Etterhvert får hun også hjelp av faren sin, og boka holder på spenningen helt til siste side.
Dette er ei bok de fleste ungdommer har godt av å lese for å lære hvor galt det kan gå, men den kan også fint leses av voksne. Boka har et greit språk som passer fint til ungdom. Jeg synes det er bra at Rohde bruker sin bakgrunn fra politiet til å skrive realistisk politikrim for ungdom og håper det blir flere bøker i serien
Terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Mysteriet med trusselmeldingene" av Hanne Kristin Rohde
 • "Mysteriet med det forbudte bildet" av Hanne Kristin Rohde
 • "Pyramidemysteriet" av Hanne Kristin Rohde
 • "Det forsvunne perlekjedet" av Samuel Bjørk
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Forsvunnet" av Tina Frennstedt
 • "Det du ikke vet" av Hanne Kristin Rohde
 • "Hemmelig begravet" av Viveca Sten
 • "Sett av den døde" av Eirik Husby Sæther
 • "Liten jente forsvunnet - kriminalroman" av Erling Greftegreff
 • "Ryktet går" av Lesley Kara
 • "#Kampklar" av Nina Rossing
Alle bokanbefalinger for dette verket