Moden alder

av (forfatter) og Bente Christensen (oversetter).

Pax 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (7 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren viderefører beretningen om sin egen utvikling som kvinne, tenker og samfunnsaktør. Hun skriver om erfaringene fra miljøet rundt tidsskriftet Les Temps Modernes, drøfter utviklingen av eksistensialismen som filosofisk retning og reflekterer rundt diktningen, kvinnesaken og samfunnsinstitusjonene. Videre forteller hun om de politiske situasjonen i Paris i mellomkrigstiden, livet på Café de Flore og tilstanden i Europa før og under 2. verdenskrig. Ikke minst handler boken om årene med Sartre. Boken er en fortsettelse av En veloppdragen ung pikes erindringer (1996).

Omtale fra forlaget

Simone de Beauvoir er berømt for Det annet kjønn og for sine mange romaner. Moden alder (La force de l.âge) er en fortsettelse av den populære oppvekstskildringen En veloppdragen pikes erindringer, som allerede er blitt oversatt og utgitt på Pax Forlag. Beauvoirs selvbiografiske bøker er skoleeksempler på et eksistensialistisk selvstendighetsprosjekt. Flere av romanene hennes har riktignok også selvbiografiske trekk, men erindringsbøkene utgjør en virkelig selvbiografi. En veloppdragen pikes erindringer førte frem til møtet med kameraten, fagkollegaen og kjæresten Jean-Paul Sartre. I Moden alder fortsetter Beauvoir beretningen om sin egen utvikling som kvinne, tenker og samfunnsaktør. Her er hun kommet til .skjels år og alder. og er aktiv som filosof, feminist og forfatter. Hun skriver om erfaringene fra miljøet rundt tidsskriftet Les Temps Modernes (der hun selv, Sartre og Camus var sentrale aktører) og drøfter utviklingen av eksistensialismen som filosofisk retning. Beauvoir reflekterer rundt diktningen, kvinnesaken og samfunnsinstitusjonene. Videre forteller hun om den politiske situasjonen i mellomkrigstidens Paris, livet på Café de Flore og tilstanden i Europa før og under 2. verdenskrig. Ikke minst handler boken om årene med Sartre: samarbeidet, samtalene, .pakten., vennene, engasjementet og reisene. Handlingen går frem til slutten av 2. verdenskrig, til frigjøringen av Paris i 1944.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788253026107

EAN 9788253026107

Omtalt sted Frankrike

Omtalt person Simone de Beauvoir

Språk Bokmål

Sider 582

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 3 0 1 0 0

Bokomtaler

Hva er så spesielt med en bok som omhandler en forholdsvis (fremdeles) ung kvinne og dens opplevelser etter avsluttet studium, først i en vanlig hverdag, så under krigen? Ikke vanskelig å fortelle - denne boka er så full av refleksjon og livsglede at dette smitter. Ikke naiv livsglede, men åpenhet, nysgjerrighet. Boken er full av setninger som: dette likte jeg, dette interesserte meg... Samtidig mye refleksjon og, etter at boka ble skrevet en årreke senere, også selvkritikk. Jeg tror nok at boken var spesielt interessant fordi jeg gjenkjente en del av protagonistene - Sartre, Camus, bare for å nevne noen. Boken gjorde også at jeg følte meg etter hvert nesten som en del av "familien" som vennekretsen omkring Sartre og Beauvoir ble nevnt. Sannsynligvis er boka noe som man enten synes er kjedelig, eller det smitter. Jeg er smittet. Det utløste lyst på mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

49 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Pyrrhos og Cineas ; Tvetydighetens etikk" av Simone de Beauvoir
  • "Amerika fra dag til dag" av Simone de Beauvoir
  • "Hva er litteratur?" av Jean-Paul Sartre
  • "I tykt og tynt - om Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir og deres samliv" av Hazel Rowley
  • "Simone de Beauvoir - en intellektuell kvinne blir til" av Toril Moi
  • "Hva er en kvinne? - kjønn og kropp i feministisk teori" av Toril Moi
  • "Omsorgen for seg selv" av Michel Foucault
  • "En lett og rolig død" av Simone de Beauvoir
  • "Gjesten" av Simone de Beauvoir
  • "Jean-Paul Sartre - filosofi, kunst, politikk, privatliv" av Dag Østerberg
  • "En veloppdragen ung pikes erindringer" av Simone de Beauvoir
  • "Om det gode og det slette - fra Parega og paralipomena" av Arthur Schopenhauer
Alle bokanbefalinger for dette verket