Mitt røde hjerte

av (forfatter).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.20 (10 terningkast.)

36 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken forteller forfatteren om oppveksten og ungdomstida, og om hvordan hun mot alle odds vant nominasjonskampen i Møre og Romsdal Arbeiderparti og tok plass på Stortinget i 1989. Livet som ung rikspolitiker var ikke enkelt, men hun gjorde karriere og ble statsråd i to regjeringer. Hun forteller om både fornedrelse og triumf, fortvilelse og håp.

Omtale fra forlaget

Knapt noen norsk politiker har opplevd et tilsvarende sprang som Karita Bekkemellem - fra sosialkontorets campinghytte i Molde til et sete ved Kongens bord. Denne livserfaringen har gjort henne til en utypisk og uredd politiker. Karita skildrer hvordan hun som datter av en alkoholiker utvikler angst og spiseforstyrrelser i ungdomsårene. Mot alle odds vinner hun nominasjonskampen i Møre og Romsdal Arbeiderparti og tar plass på Stortinget i 1989, for bare å oppleve at etablerte rikspolitikere nesten mobber henne til grunne. Men hun kommer tilbake og blir statsråd i to regjeringer. I denne boken avslører hun detaljer fra regjeringenes indre liv og forteller om sine visjoner for Arbeiderpartiet.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203291289

EAN 9788203291289

Omtalt person Karita Bekkemellem

Språk Bokmål

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 4 4 2 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi kan ikke tilby erfaring, men vi kan tilby noe nytt og spennende. Karita er ikke som politikere flest. Hun sier det hun mener, er hundre prosent lojal og bånn ærlig, og hun oser av politisk talent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På denne tiden, omtrent da jeg begynte på skolen, begynte jeg å be til Gud. Og det hjalp å be. Bønnen ga meg styrke og trøst- Det var som en hånd kom og strøk meg over kinnet og ga meg ro. Å folde hendene og si "kjære Gud" ble den naturligste ting i verden. Jeg ber fortsatt, særlig når jeg har det vanskelig. Det sitter i meg fra jeg var liten. Jeg henter styrke fra bønn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

All politikk handler om å gjøre samfunnet vårt bedre, og å hjelpe mennesker som av en eller annen grunn befinner seg på livets skyggeside.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En gang vi hadde idrettsdag på skolen, skulle vi hoppe høyde, og lista lå mye høyere enn det jeg normalt hadde mulighet til å klare. Så fokuserte jeg på lista og mobiliserte all konsentrasjon på å hoppe mange centimeter høyere enn jeg noen gang hadde vært i nærheten av. Jeg fokuserte så sterkt at det var som om usynlige hender hjalp meg og løftet meg over lista. Sånn har jeg hatt det noen ganger eller også, når problemene har virket for store. Da er det som om tankene mine hjelper meg videre, bare konsentrasjonen og ikke minst viljen er sterk nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange ganger har jeg tenkt på hvor viktig det er at det finnes slik gode hverdagsmennesker. De så at jeg ikke hadde det så godt hjemme, og derfor inviterte de meg med på sine ferier og lot meg være en av dem. For en varme og gjestfrihet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Tragedien som samlet Norge - 22.07.2011" av Einar Solvoll
 • "Hjertet mot steinen - en overlevendes beretning fra Utøya" av Adrian Pracon
 • "Å bekjempe depresjon" av Paul Gilbert
 • "Selv om sola ikke skinner - et portrett av 22. juli" av Stian Bromark
 • "Hvis jeg roper høyt nok - en mors kamp for sine barn" av Anne Cecilie Hopstock
 • "Samtaler" av Jens Stoltenberg
 • "Elskerinne, sekretær og hustru - gift med Carl" av Eli Engum Hagen
 • "Lever - Utøya 22.7" av Emma Martinovic
 • "Sex i Bibelen" av Einar Gelius
 • "En familie består av 4 hoder, 8 armer og 8 bein - basert på intervjuer med barn mellom fem til ti år" av Unni Lindell
 • "Dramatiske år - 1986-1996" av Gro Harlem Brundtland
 • "I de innerste sirkler" av Åslaug Haga
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver