Mitt hemmelige liv

biografi

av (forfatter), Buzz Bissinger (medforfatter) og Ina Kirsten Sundal Widerøe (oversetter).

Juritzen forlag 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (8 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bruce Jenner er tikampkjempen som vant OL og ble hele USAs favoritt. Den perfekte sportsmann, et maskulint forbilde. Det ingen visste var at han i smug kledde seg i kvinneklær og ønsket å leve som kvinne. 31 år senere; Bruce Jenner blir enda mer berømt som pappaen i reality-serien «Keeping Up with the Kardashians». Når kameraene slåes av tyvlåner Bruce klær og sminke fra døtrene og sin kone Kris. Nå er Caitlyn Jenner verdensberømt, den mest profilerte personen som har skiftet kjønn fra mann til kvinne. I denne boken forteller hun for første gang hele sannheten om sin hemmelige livsreise og du får et overraskende og avslørende innsyn bak fasaden til verdens mest berømte familie.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788282059855

EAN 9788282059855

Omtalt sted USA

Omtalt person Caitlyn Jenner

Språk Bokmål

Sider 303

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 3 1 0 0

Bokomtaler

Her er min omtale av Mitt hemmelige liv. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende innblikk i et menneske som lenge har levd i skyggene av andre.

Dette er en bok det har vært mye snakk om i det siste, og jeg fikk svært lyst til å lese den. Jeg er hverken fan av Kardashian eller Jenner familien, men synes at dette er et interessant tema. Kjønnsidentitetsforstyrrelse har vært et mer åpent tema i de siste årene, og det er bare positivt. For oss som ikke er involvert i det, er det spennende å få et innblikk i hvordan det er å leve med dette, og å få en bedre forståelse av det.

En tidligere idrettshelt
Caitlyn Jenner, tidligere William Bruce Jenner (men mest kjent som Bruce Jenner) var fridrettsutøver/idrettstjerne, og en mann som mange så opp til. Derfor var det ekstra viktig for ham å være en god rollemodell og ikke skuffe andre. Han var sprinter og spilte også litt amerikansk fotball, og verden fikk øynene opp for ham da han slo verdensrekorden i tikamp i OL i Montreal, 1976. Men det ingen visste, eller bare et fåtall visste var at han slet med å akspetere hvem han er, hva han egentlig er. Dette er noe han holder skjul veldig lenge, og det er en tung bør å bære. I boka forteller han hvordan han prøvde å løse lengselen etter å være kvinne. Han var ofte på reise og holdt foredrag, og på hotellrommet for seg selv fikk han anledning til å kle seg ut som en kvinne, uttrykke seg selv og være den han ønsket å være. Slike øyeblikk betyr mye for ham. Han forteller om hvordan behovet å være kvinne har vært der helt fra han var barn og unnet seg stjålne øyeblikk hvor han var alene og kunne kle seg ut i kvinneklær. Hvor forsiktig han var, og redd for å bli avslørt, men hvor mye han nøt å være den han ønsket å være, bare for noen små øyeblikk.

Med eller mot strømmen?
Som kvinne skriver hun om barndommen, familien, presset om å være mann, spesielt på skoletiden, og generelt prøve å passe inn. Ikke la noen få mistenke om hva han egentlig er. Det tærer på henne både før og under tiden som olympisk mester, og både før og etterpå, men likevel prøver hun å være "normal". Det er ikke bare det at hun føler press fra alle kanter, men hun kommer fra en veldig konservativ familie og hun er veldig konservativ selv også. Hun er redd for å gå i mot seg selv og sin personlige tro med å finne ut hvem hun egentlig er. Hun går gjennom litt av et opprør og et oppgjør med seg selv samtidig. Alt dette sliter hun med stort sett for seg selv i mange år. Hun røper også at andre i transmiljøet var sterkt i mot henne i begynnelsen siden Caitlyn kommer fra en rik familie og de andre tror hun havner i en slags "lederrolle" litt for lett av den grunn, men Caitlyn føler ikke det samme. Det er vanskelig for henne å bevise at hun er akkurat som dem.

I enkelte avsnitt virker hun svært narsissistisk, men det er jo lov når man er olympisk mester. Det er lov å være litt narsissistisk, så lenge hun ikke overdriver. Det er jo lov å skryte av seg selv når man har gjort en bragd. Men hun er ikke narsissistisk gjennom hele boka. Hun viser også flere sider av seg selv. Hun har som nevnt mye selvironi, god humor, er åpen og ærlig, og beskriver både tøffe og lettere perioder i livet. Hun byr på seg selv og holder ikke noe tilbake. Hun har også god innsikt og er bevisst på mange valg hun tar.

Trodde ærlig talt dette ikke ville være en bok for meg, selv om temaet er spennende og kompleks, men det var en morsom og innholdsrik selvbiografi. Man blir bedre kjent med Caitlyn etter at hun lenge har levd et svært tilbaketrukket liv i denne materialistiske Kardashian/Jenner familien, som har overskygget henne helt. Det er tid for henne å leve igjen. Dette var en artig og varm selvbiografi.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg elsker alle knappene på trekkspillet, og hvordan man liksom må trekke det inn og ut, som et bankende hjerte. Gitaren, med sine ensomme seks strenger, virker kjedelig for meg. Dermed velger jeg trekkspillet, selv om jeg nå innser at det bare hadde vært kult hvis jeg bodde på Sicilia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme det. Jeg bryr meg ikke. Jeg er deprimert selv om jeg ikke er typen til å bli deprimert. Ensomheten min er så påtrengende at jeg kan kjenne smaken av den når jeg våkner om morgenen, med nok en likegyldig dag foran meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå gjenstår det bare et problem; jeg ser helt fornjævlig ut. Det ser ut som om ansiktet mitt har blitt kjørt i tørketrommelen på høy varme, og deretter fått en omgang med strykejern. Det ser ikke pent ut, og jeg frykter at jeg skal ende opp med å ligne Michael Jackson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Konge for sin tid" av Christian Borch
 • "Den usynlige krigen - historien om Eva - og vold mot kvinner og barn i norske hjem" av Jon Gangdal
 • "Nazibruden - en sann historie" av Anna-Lena Joners Larsson
 • "Vendela - alt jeg ikke har fortalt" av Vendela Kirsebom
 • "#branok" av Kristin Gjelsvik
 • "Da døden kom til Orderud - historien om et trippeldrap" av Erik Tumyr
 • "Naken" av Anna Rasmussen
 • "Ingen murer er for høye - mitt liv med dop, kriminalitet og politikk" av Trond Henriksen
 • "Blodig brorskap - på innsiden av Oslos gjenger" av Per Asle Rustad
 • "Pihl i hjertet - når det eneste du kan forandre, er deg selv" av Camilla Pihl
 • "Da Tina ble drept - en kriminaldokumentar" av Erlend Frafjord
 • "Hei, jeg heter Lars - en alkoholikers dobbeltliv" av Lars Kittilsen
Alle bokanbefalinger for dette verket