Mitt år i Ingenmannsbukten

et eventyr fra de nye tider

av (forfatter).

Gyldendal 1996 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterens tolvte bok på norsk, og hans hovedverk hittil. Denne beretningen om en jurist og forfatter inntar en særstilling i forfatterskapet. Historien er i det ytre udramatisk: nedskriften om et eneboerliv i en av Paris' landlige forsteder. Men et indre drama gjennomspilles: forholdet til en fraskilt hustru, til en sønn, til en håndfull mennesker som har stått eneboer-fortelleren nær.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1996

Format Innbundet

ISBN13 9788205238480

EAN 9788205238480

Språk Bokmål

Sider 420

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Seks bokelskere har sitert fra verket, ingen har skrevet noen omtale. Det er lett å forstå. Boka er full av gullkorn, observasjoner, refleksjoner og spennende tankesprang. Men den har ingen story, ingen egentlig fortelling. Det er forfatterens uttalte ambisjon å ikke ha det. Livet har som regel ikke det, synes han å tenke. Jeg gleder meg stort over språket. Men kan ikke unngå å kjede meg over mangelen på episk innhold. Så etter hvert leser jeg nærmet på trass, gleder meg ikke lenger over de mange innfallene. Jeg må nok innrømme at jeg elsker episk drive mer enn finurlig språk og fortellerteknikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg har alltid vært bevisst, det har vært et problem, det har alltid hindret meg i å leve i nuet. Plutselig blir jeg pinlig klar over et eller annet, og jeg får åndenød, mister pusten, midt i en setning, midt i livet, midt i gleden.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg spør ikke lenger "Hvem er jeg?", men "Hva er det viktigste for meg?"

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Faktisk følte jeg meg aldri så nær verden som når jeg var ribbet for alt, for alle. "Det var til pass til meg!" tenkte jeg ved slike anledninger.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Når du reiser, skal du handle slik at intet av det du gjør, skjemmer sporene du efterlater.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Om sangeren måtte reise på landjorden, så skulle det skje med buss, ikke bare fordi det var det han var vant til fra sin tid på turnéer. I Platons "Kritias" sies det at deprimerte mennesker bør sendes ut på en sjøreise for å få livslysten igjen, helst på opprørt hav: da blir atomene i kroppen rystet godt sammen og kan finne en riktigere orden seg imellom. Slik, og enda bedre virkning kunne en lang tur med buss ha, helst på svingete fjellveier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket