Misforståelse i Moskva

av (forfatter) og Gøril Eldøen (oversetter).

Pax 2022 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (13 terningkast.)

35 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Kortromanen Misforståelse i Moskva ble skrevet i 1966-67 og var i utgangspunktet tenkt som en del av novellesamlingen La Femme Rompue («Den ødelagte kvinnen»). Men Beauvoir ombestemte seg og byttet ut teksten med en annen. Kortromanen ble dermed først utgitt på fransk i bokform i 2013.

Misforståelse i Moskva er beretningen om et middelaldrende ektepar i krise, som reiser til Moskva. Paret har motstridende forventninger både til hverandre og til livet som ligger foran dem. I likhet med novellene i La Femme Rompue, er omdreiningspunktet en kvinne som er desillusjonert i ekteskapet og i hverdagen. Her slipper også Beauvoir mannens synsvinkel til, slik at teksten pendler mellom kvinnens og mannens virkelighetsforståelse.

I denne boken henter de Beauvoir inspirasjon fra de gjentatte reisene som hun og Jean-Paul Sartre gjorde til Sovjetunionen mellom 1962 og 1966 på invitasjon fra det sovjetiske forfatterforbundet. Med den kalde krigen og 1960-tallets Sovjet som bakteppe utspiller det seg et lavmælt og opprivende drama mellom ektefellene.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2022

Format Heftet

ISBN13 9788253043524

EAN 9788253043524

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Moskva

Språk Bokmål

Sider 139

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 10 3 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Folk sier: Alderdommen finnes ikke, det er ingenting å bry seg om; eller til og med: Den er så vakker, så rørende. Men når de støter på den, dekker de den bluferdig til med løgnaktige ord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før i tiden kunne hun aldri ha forestilt seg at hun noensinne skulle bry seg om vekten sin. Og her var hun! Jo mindre hjemme hun følte seg i sin egen kropp, desto sterkere følte hun seg forpliktet til å ta seg av den. Den var hennes ansvar, og hun stelte den med en bekymret hengivenhet, som en gammel venn som var svekket og uheldig stilt, og som trengte henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

35 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket