Med beina på nakken

av (forfatter) og Yngve Berven (oppleser).

Lydbokforlaget 2015 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.91 (11 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En intens bok om fedre og sønner, og om et desperat forsøk på en ny start.

Eirik sitter på et tog nedover i Europa med faren sin. Han vet ikke hvor de skal. Han vet ikke hva de skal. Det eneste han vet, er at livet hans plutselig ble snudd helt på hodet.

«Med beina på nakken» er en bok om fedre og sønner, og om et desperat forsøk på en ny start. Det handler om nye vennskap og reservefamilier, om et søkk i gulvet og Frankenstein, og om å spille fotball i rullestol. Men mest av alt handler det om en far som bare vil sin sønn godt, men som ikke får det helt til. En varm, gripende og original roman for slukealderleserne om et sårt og viktig tema fra forfatteren som har gitt oss kritikerroste «Primitive pungdyr» og mange flere.

- Du skjønner at alt blir annerledes nå? sier pappa og ser på meg.
Jeg nikker.
- Det er oss to nå, Johnny, fortsetter pappa og lar en pekefinger sveve mellom oss.
Jeg liker ikke at pappa kaller meg Johnny. For jeg heter Eirik. Det kan jeg bevise i passet som jeg ikke har med.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2015

Format CD

ISBN13 9788242170217

EAN 9788242170217

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 2 0 0 0

Bokomtaler

Ungdomsroman med tyngde.

Spesiell situasjon
Med beina på nakken er en bok om far og sønn. De reiser med tog, og det virker ikke helt som de vet hva de skal gjøre, eller har planlagt hvor de skal. Eirik sitter i rullestol og faren prøver å ta seg av ham så godt han kan. De ender til slutt opp i Berlin, får tak i en leilighet som har sine slitasjer, og sammen prøver de å gjøre det beste ut av situasjonen. Eirik vet at det er noe med denne situasjonen som skurrer. Rømmer faren hans fra noe? Mens faren hans ofte forsvinner i perioder av dagen uten å forklare hvor han har vært eller hva han har gjort, er Eirik sammen med noen andre tenåringer fra nabolaget. Selv om det er noen språkbarrierer, går de godt overens. Takket være dem og boka Frankenstein får det tiden til å gå mens faren er borte periodevis i noen timer, men som kommer tilbake igjen.

Har aldri lest noe av Arne Svingen før, men har hørt mye om bøkene hans, og dette var et godt førsteinntrykk. Det er ingen tvil om at han skriver godt. Man blir godt kjent med karakterene, man kjenner på usikkerheten deres, og at de vil så gjerne få til det beste ut av situasjonen selv om de har sine tvil. Man føler med dem og vil bare karakterenes beste. Man håper at alt vil ordne seg etter denne tunge tiden. Vi får aldri vite hvor gammel Eirik er, men vil tippe at han er rundt 12 - 14 år. Liker også far og sønn forholdet godt. De prøver å stole på hverandre og gi hverandre en sjanse selv om situasjonen de befinner seg i er vanskelig, og prøver å ikke såre/skuffe hverandre. De samarbeider og prøver å snu om den mystiske tilværelsen til noe hverdagslig.

Mye ut av liten bok
Selv om boka er på kun 158 sider, får man mye ut av den. Det er en bok med masse følelser blant karakterene og beskrivelsene er veldig levende. Det er sårbar lesing som byr på viktige temaer. Dette er ikke en typisk ungdomsroman som man har lest hundre ganger før, noe som er en lettelse. Dette er en ungdomsroman som vil få deg til å tenke og sette perspektiv på ting, og som vil gjøre inntrykk.

Arne Svingen er kanskje det norske svaret på R.L.Stine. R.L. Stine skriver horrorbøker for barn og ungdom, og han var også lenge verdens mest solgte ungdomsbokforfatter før J.K. Rowling overtok tronen. Arne Svingen har også skrevet mange horrorbøker for barn og ungdom, men Med beina på nakken er ikke en horror, men en roman.

Til tross for at denne boka ikke tilhører min målgruppe, så var den interessant og tankevekkende. Jeg liker å lese ungdomsbøker av og til for å holde meg oppdatert. Jeg liker å holde meg oppdatert både når det gjelder hva ungdom og voksne leser. Med beina på nakken er en av de bedre ungdomsbøkene jeg har lest i år fordi den skiller seg ut og har en mer alvorlig tone enn andre ungdomsbøker jeg har lest de siste årene. Den setter et større spor etter seg, noe jeg har sansen for.

Fra min bokblogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.

Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.

Se flere bøker som ligner her:

http://www.goodreads.com/list/show/19203.If_you_love_John_Green_books_you_ll_love_these_books


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Revolvergutten 2" av Arne Svingen
  • "Hvor er det blitt av Gulliksen?" av Eli Hovdenak
  • "Eksplodera - den lille heksa som alltid er sint" av Nina Bay
  • "En førstis forteller" av Emma Chastain
  • "Dukkens rette eier" av Ingunn Aamodt
  • "Skuddet" av Stein Morten Lier
  • "Espen Askeladd og Sydenkongen" av Arne Svingen
  • "Dingsebomsen" av Arne Svingen
  • "En mus ved navn Julian" av Joe Todd-Stanton
  • "Ellinor Vest får vinger" av Gudrun Skretting
  • "Spøkelsesskipet Vallona" av Lena Ollmark
  • "Juni og jotnene" av Sissel Chipman
Alle bokanbefalinger for dette verket