Me and Earl and the Dying Girl

av (forfatter).

Amulet Books 2012 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 3.73 (11 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Amulet Books

Utgivelsesår 2012

Format Hardcover

ISBN13 9781419701764

Språk Engelsk

Sider 304

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 5 3 0 0

Bokomtaler

Etter jeg leste ferdig Crown of Midnight av Sarah J. Maas, ville jeg opprinnelig fortsette på serien, men jeg hadde ikke de andre bøkene i serien tilgjengelige. Så da bestemte jeg meg for å lese Me and Earl and the Dying Girl, en bok jeg håpet skulle være lettlest og morsom. Og det er akkurat det den var!

Me and Earl and the Dying Girl er en utrolig morsom bok! Generelt hele boka er kjempemorsom, og det var ofte at jeg flirte for meg selv. Jeg er glad jeg satt alene mens jeg leste disse delene. . .
Det var mange andre deler av boka som også var veldige morsomme, men ikke morsomme nok til at jeg ler høyt. Det samme med komedie tv-serier. Man vet når noe morsomt skjer, og så ler du ikke, men du synes det er veldig morsomt. Den følelsen fikke jeg av denne boka; det var rett og slett kjempegøy å lese Me and Earl and the Dying Girl.

Boka er såpass gøy, fordi den er skrevet i førsteperson. Og hovedpersonen, Greg, han "skriver" på en måte denne boka, og alle kommentarene hans gjennom hele boka er utrolig morsomme. I tillegg er Greg en person som gjør narr av seg selv; han har selv ironi. Jeg liker slikt med bok karakterer, eller med personer generelt.

Samtidig er boka skrevet på en utrolig kul og oppfinnsom måte. Det er vanskelig å forklare det, men du skjønner det hvis du har lest boka. Det er mange lister, og noen kapitler er skrevet som filmmanuskripter. Dette gir boka særpreg, og gjør boka original. Dessuten passet alt sammen veldig bra sammen.
I tillegg virker alle dialogene, og samtalene ekte. Karakterene har sine feil, spesielt Greg. Noen ganger måtte jeg bare slutte å lese, fordi Greg sier utrolig dumme ting (han vet selv at han sier rare ting når han snakker til folk, han bare får munndiare noen ganger.) Men det er noe som gjør Greg ekte og troverdig som karakter.
Jeg må nevne noe som jeg synes var litt komisk. Earl beskrives som ganske lav, og i tillegg har han et ganske sterkt språk; kort sagt, han banner mye. Og jeg synes det var litt komisk å forestille meg en liten person, som banner og er sur nesten hele tiden. Jeg synes det var vittig da jeg så det for meg, og måtte ta det med i anmeldelsen.

For dere som håper at Me and Earl and the Dying Girl er lik The Fault In Our Stars, da må jeg nok skuffe dere. Me and Earl and the Dying Girl har ingen klisjé romanse, eller noe slikt. Det gjør boka veldig original, spesielt siden nesten alle bøkene nå om dagen har kjærlighetsdrama. Jeg likte Me and Earl and the Dying Girl minst like godt som The Fault In Our Stars.

Selv om jeg likte Me and Earl and the Dying Girl kjempegodt, har den sine feil. Ikke mange da, men ellers en som er litt stor. Jeg følte ikke helt at boka hadde et stort plott. Det var ikke noe galt med det, men da boka var ferdig, tenkte jeg litt over det, og det irriterte meg litt. Hvis jeg hadde lest boka får et år siden, hadde jeg ikke lagt stort merke til det, men siden jeg har lest så mange bøker siden da, har jeg så mange bøker å sammenligne den med. Jeg merker at jeg begynner å bli mer og mer skeptisk og kresen på bøker.

Til slutt, må jeg bare nevne hvor vakkert omslaget på boka er. Ofte dømmer jeg bøker etter omslaget, fordi det er umulig å unngå. Jeg prøver å ikke gjøre det, men det fungerer ikke alltid.
Men denne boka er god + at omslaget er pent. Me and Earl and the Dying Girl har hele pakken!

Alt i alt, er Me and Earl and the Dying Girl en utrolig morsom og lettlest bok, som jeg anbefaler til alle som leter etter en bok som er lett og lese. Hvis du er i en "reading-slump", så er dette den perfekte boka for deg!
Men hvis du ikke har lyst til å lese boka, kommer filmatiseringen av boka ut på kino i sommer en gang, tror jeg. Jeg gleder meg veldig! Du kan se traileren her.
Opprinnelig publisert på bloggen min!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til tross for den alvorlige tematikken, er boken overraskende og befriende morsom. Dette kan høres relativt morbid ut, men jeg lo mer enn jeg gråt. Likte jeg boken? Ja! For fullstendig anmeldelse, se : edgeofaword: Me, Earl and the Dying girl

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hørt flere ganger at dette er en bok som handler om kreft. Men la meg si med en gang; dette er ikke en bok om kreft! Dette er en bok som handler om Greg, som tilfeldigvis kjenner ei med kreft. Greg blir tvunget av moren sin til å gjenoppta vennskapet da Rachel får kreft, noe Greg misliker sterkt, og som preger en stor del av historien.

Boken er skrevet i førsteperson, noe som er helt greit, men det føltes aldri som om jeg leste en bok. Det føltes som om jeg leste en dagbok, et referat og et filmmanus - alt på en gang, noe som ble veldig slitsomt og irriterende etter hvert. Jesse Andrews skriver på en slik måte at jeg flere ganger vurderte å kaste boka i veggen og aldri se på den igjen, men likevel var det noe som igjen og igjen dro meg videre til siste side.

Jeg sitter egentlig ikke igjen med noen ting etter å ha lest denne boken. Nå skal det også sies at jeg antakelig er noen år eldre enn den opprinnelige målgruppen, så den sære skrivemåten blir kanskje satt pris på hos de boken faktisk er ment for. Det er noen morsomme vitser innimellom som jeg tok meg selv å le av, men innimellom måtte jeg også le av hvor håpløs hele boken var.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

You may have already figured out that [this book is] about a girl who had cancer. So there’s a chance you’re thinking, ‘Awesome! This is going to be a wise and insightful story about love and death and growing up. It’s probably going to make me cry literally the entire time. I am so fired up right now.’ If that is an accurate representation of your thoughts, you should probably try to smush this book into a garbage disposal and then run away. Because here’s the thing: I learned absolutely nothing from Rachel’s leukemia.

(…) This book contains precisely zero Important Life Lessons, or Little-Known Facts About Love, or sappy tear-jerking Moments When We Knew We Had Left Our Childhood Behind for Good, or whatever. And, unlike most books in which a girl gets cancer, there are definitely no sugary paradoxical single-sentence-paragraphs that you’re supposed to think are deep because they’re in italics. Do you know what I’m talking about? I’m talking about sentences like this:

The cancer had taken her eyeballs, yet she saw the world with more clarity than ever before.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene jeg leste i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Forgive Me, Leonard Peacock" av Matthew Quick
  • "More Than This" av Patrick Ness
  • "Attachments" av Rainbow Rowell
  • "A Darker Shade of Magic" av Victoria Schwab
  • "A Monster Calls" av Patrick Ness
  • "Carry On" av Rainbow Rowell
  • "The Girl With All the Gifts" av M.R. Carey
  • "Warm bodies" av Isaac Marion
  • "Saga Volume 4" av Brian K. Vaughan
  • "Profetien" av Maggie Stiefvater
  • "Fangirl" av Rainbow Rowell
  • "The Rosie Project - A Novel" av Graeme Simsion
Alle bokanbefalinger for dette verket