Maskepi og maskerade

festskrift til Hans Erik Aarset

av (redaktør) og Knut Ove Eliassen (redaktør).

Tapir akademisk forlag 2005 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder artikler skrevet av norske litteraturforskere. De behandler maskerade og maskepien som overskridende fenomen, knyttet til karnevalets omveltning. Men masken kan også sees som et symbol på det forhold at fasaden og forstillelsen er et menneskelig vilkår. Boken utgis i forbindelse med Hans Erik Aarsets 60-års dag. Med litteraturlister og tabula gratulatoria.

Omtale fra forlaget

Maskepi og maskerade hyller en nestor innenfor litteraturvitenskapen i Norge. Hans Erik Aarset fyller 60 år 15. mars 2005, og i den anledning utgis dette festskriftet som et synlig bevis på den respekt og takknemlighet han som litteraturforsker, kollega, veileder, lærer og venn har gjort seg fortjent til. Maskepi og maskerade er stikkord for overordnede trekk ved jubilantens arbeider. Hans forskning og undervisning er kjennetegnet av en stor faglig appetitt som spenner fra det kontinentale til det norske, fra antikken til postmodernismen, og fra narratologien til tverrestetiske studier. Flere av våre fremste litteraturforskere bidrar med artikler i denne boken. De behandler maskerade og maskepien som overskridende fenomen, knyttet til karnevalets omveltning. Men masken kan også ses som et symbol på det forhold at fasaden og forstillelsen er et menneskelig vilkår. Videre tematiseres en mer subtil form for maskerade, som når skriften utmerker seg som et medium som holder noe skjult. Hans Erik Aarset har arbeidet ved franskmiljøene i Oslo og Trondheim, og var i perioden 19851997 ansatt som professor ved Universitetet i Tromsø, hvor han bygde opp fagene allmenn litteraturvitenskap og fransk. Deretter vendte han tilbake til Trøndelag som professor i allmenn litteraturvitenskap ved NTNU, hvor han fremdeles har sitt virke.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788251920339

EAN 9788251920339

Omtalt person Hans Erik Aarset

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Svensk

Sider 239

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket