Lysefjorden

Preikestolen og Kjerag

av (forfatter).

Wigestrand 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er laget for besøkende på Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden og tar for seg natur- og kulturhistorie, dyrelivet og inneholder praktiske opplysninger til den som er på tur.

Omtale fra forlaget

Lysefjorden er et mektig naturfenomen som gjør et sterkt inntrykk på alle som får føle dens magi. Her finnes en villskap som må oppleves, stupbratte fjell som rager mer enn 1000 meter over havet, og med havdybder ned mot 460 meter. Boken "Lysefjorden" er laget for besøkende på Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden - og gir spennende, interessant og nyttig informasjon. Her tas leserne med på en naturhistorisk og kulturhistorisk reise gjennom et av Norges mest besøkte områder, og får samtidig noen praktiske opplysninger på ferden. Det rike dyrelivet i området vies også stor plass. Her kan en oppleve kongeørn, flere typer falker og hauker, rypenes kaklinger, elg på svøm over fjorden, hjort, rådyr og digre villreinbukker. Den karakteristiske teisten som svømmer rundt på speilblank fjord, og steinkobben som svømmer i overflaten. En og annen spekkhogger i sin ustanselige jakt på brisling. Laksen og sjøauren som gir alt på sin farefulle ferd mot Lyseelva for å gyte. Flere hai-arter og sjeldne dypvannsfisk som besøker de øvre vannlagene om natten. "Lysefjorden" utgis både på norsk, engelsk, tysk og fransk.

Bokdetaljer

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788291370996

EAN 9788291370996

Omtalt sted Rogaland

Språk Bokmål

Sider 135

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Finnes både på norsk, fransk, tysk og engelsk. Boka forteller også om alle de opplevelsene du går forbi på vei til turistattraksjonene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket