Loven i en Lincoln

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Gyldendal 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (23 terningkast.)

60 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forsvarsadvokaten Michael Haller driver advokatpraksisen fra bilen sin, en romslig Lincoln. Han får drømmeoppdraget, å forsvare en rik ung mann som er anklaget for voldtekt og mordforsøk. Haller ser fram til et stort honorar når saken over, men han oppdager snart at rettferdigheten har sin pris. Dette er den første boken om Mickey Haller. Romanen er filmatisert.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788205396388

EAN 9788205396388

Serie Gyldendal krim

Genre Krim

Omtalt sted Los Angeles

Språk Bokmål

Sider 433

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 10 5 3 2 0

Bokomtaler

«Tankene mine var som hvisking i mørket i meg. Jeg så for meg bildet av det tårevåte ansiktet til Jesus Menendez da han sa til meg at han var uskyldig- da han tryglet meg om å tro ham- og jeg hadde sagt til ham at han måtte tilstå. Det hadde ikke bare vært et juridisk råd. Han hadde ingen penger til å betale for forsvaret og ingen sjanse til å vinne- i den rekkefølgen- og jeg sa til ham at han ikke hadde noe valg. Og selv om det til syvende og sist var hans avgjørelse og fra hans munn ordet skyldig kom i rettssalen, satt jeg nå med følelsen at det hadde vært meg, hans egen advokat, som hadde holdt systemets kniv mot strupen hans og tvunget ham til å si det.» Loven i en Lincoln

I en by hvor det daglig begås betydelig kriminalitet og hvor rettsapparatets kapasitet er nær sprengt, er prinsippet om at man er uskyldig til det motsatte er bevist ikke et prinsipp som gjelder for alle, det er bare et som hovedsakelig gjelder for de som har råd og som kan betale for en advokat.

Jesus Menendez var en av dem. Broren hans er narkolanger og kunne betale det betydelige salæret til Micky Haller, en talentfull men sjeldent høytflyvende advokat som bruker en Lincoln som hovedbase for advokatpraksisen.

Men verken brorens skitne penger eller Hallers oppfinnsomhet og iherdighet kunne redde Jesus fra å bli dømt for voldtekten og drapet på Martha Renteria, en tjuefire år gammel danser og prostituert.

Til det hadde påtalemyndighetene for mange beviser; DNA-spor, løgnene som underminerte forklaringen(e) hans og ikke færre enn tre vitner som var villige til å si at de så ham kaste drapsvåpenet, en kniv, i elven nær åstedet.

Nå, to år etter at Fernandez ble dømt til livstid, trøster Haller seg fortsatt med at han gjorde sitt beste og reddet den meksikanske immigranten fra dødscella.

Den lille trøsten blir likevel pulverisert når Haller blir kontaktet av en Los Angeles’ virkelig høytflyvende advokater, Cecil B. Dobbs. Familieadvokat for de rike. Inkludert Mary Windsor, en fornem kvinne som har blitt rik på å selge luksushjem, og hennes sønn kjekke og enslige sønn, Louis Roulet.

Louis er siktet for grovt overfall, grov legemsbeskadigelse og voldtektsforsøk mot en Regie Compo, ei ung kvinne som kom fra Indiana til Los Angeles med en drøm om å bli skuespiller og nå er prostituert.

Haller har ikke hatt en så velhavende som Louis Roulet på minst to år. Så når saken kommer til ham, er det første han tenker på de titusener, kanskje til og med hundretusener, av dollar som han kan fakturere klienten i løpet av prosessen. Men dette endrer seg fort; først oppdager han at Roulet ljuger om trivielle ting, så oppdager han at han lyver om en stor ting; han er mannen som drepte Martha Renteria.

Når Roulet innrømmer forbrytelsen overfor Haller, har Haller allerede lagt to og to sammen og samlet nok indisier til ikke å bli overrasket. Men nå har han et praktisk og et etisk problem; Skal han følge yrkesetikken og hjelpe en skyldig mann med å bli frikjent eller bør han risikere karrieren og renommeet og forråde en klient for å redde en annen klient?

«Loven i Lincoln» er alt det en juridisk thriller bør være; den har et hjerte, forteller en spennende og til og med tankevekkende historie og ikke minst- den er befriende fri for daukjøtt.

En annen ting både boka og Michael Connelly skal ha honnør for, er at han- i motsetning til en del andre (se John Grishams «Tilståelsen») -ikke er opptatt av å preke.( Man kan godt argumentere at «Tilståelsen» og «Loven i en Lincoln» -enda de begge er juridiske thrillere- har totalt forskjellige mål, og det er en viss sannhet i det. Men poenget er at mens «Tilståelsen» hamrer inn budskapet igjen og igjen og igjen, er «Loven i en Lincoln» subtil og lavmælt. Det gjør hviskingen dens desto kraftigere)

Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Likte denne boken svært godt. En uvanlig underholdende bok. Krim uten blod. Hørte boken som lydbok og det ga boken et ekstra poeng. Utrolig godt lest av Bendik Østbye Johannessen. Anbefales å høre den som lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanske har jag varit för hård i min dom, men efter tre försök låter jag boken vara. Kan vara inläsaren som läser väldigt fort och oengagerat. Kanske ackord?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er filmatisert og filmen ligger på NRK.no en uke til; har såvidt fått sett litt på filmen, men håper å få sett den i helga. Boken, som jeg tilfeldigvis oppdaget i bokhylla, er god den synes jeg. Vi følger en forsvarsadvokat i Los Angeles, og heldigvis unnslipper jeg alle de makabre scenene som jeg synes en del krimbøker har for mye av. Et nytt bekjentskap og jeg ser ikke bort ifra at jeg leser flere bøker av forfatteren. Et lite innlegg på bloggen min: tones bokmerke

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det femte vitnet" av Michael Connelly
 • "Ni drager" av Michael Connelly
 • "Den andre siden av loven" av Michael Connelly
 • "Malstrøm" av Michael Connelly
 • "Solefall" av Knut A. Braa
 • "Svart søndag" av Thomas Harris
 • "The Black Ice" av Michael Connelly
 • "Utenfor loven" av Michael Connelly
 • "Den svarte boksen" av Michael Connelly
 • "Siste skanse" av Michael Connelly
 • "Pegasus" av James Lee Burke
 • "Den siste coyote" av Michael Connelly
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver