Lov og rett i cyberspace

internettkriminalitet og etterforskningsmetoder

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2005 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På internett kan man skjule sin identitet, og dette gir store muligheter for misbruk, fra distribuering av barnepornografi til hacking. Forfatteren starter med å introdusere problemstillinger innenfor datakriminalitet og dataetterforskning. Blant emnene hun beskriver i boken er datasikkerhet versus informasjonssikkerhet, konfidensialitet, tilgjengelighet, overgrep mot barn og databedrageri. Hun ser også på hvilke regler, straffebestemmelser og hvilken rettspraksis som finnes på området, både i Norge og internasjonalt. Med oversikt over lover, forskrifter og rettsavgjørelser. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Internett er en global arena hvor man kan delta uten å kjenne hverandre eller oppgi sin identitet. Internett muliggjør ressursdeling og kommunikasjon til beste for samfunnet. Baksiden av medaljen er misbruksmulighetene. Lov og rett i cyberspace dekker strafferettslige og prosessuelle spørsmål som gjelder kriminalitet i elektroniske nett, og beskriver hvordan norsk strafferett preges av internasjonale utviklingstrekk og folkerettslige forpliktelser. I Lov og rett i cyberspace analyserer forfatteren sammenhengen mellom de klassiske krav til datasikkerhet og straffebestemmelser om datakriminalitet og belyser det strafferettslige gjenstandsbegrepet i forhold til data. Her drøftes også harmoniseringsspørsmål i grenseflaten mellom strafferett og opphavsrett. Foruten de forskjellige former for dataangrep, behandles alvorlig innholdsbasert kriminalitet som gjelder bilder av overgrep mot barn. I denne sammenheng gjennomgås e-handelslovens regler om ansvarsfrihet for nettverter. Bokens siste del behandler rettslige spørsmål om utnyttelse av elektroniske spor i etterforsking. Boken gir systematikk og oversikt på et felt hvor det har skjedd en stor utvikling de senere år, og som ellers er sparsomt teoretisk behandlet. Den primære målgruppe er aktører i strafferettsapparatet, det vil si innenfor politiet, påtalemyndigheten og dommerstanden, samt forsvarere. I tillegg er boken nyttig for datasikkerhets- og telekombransjene, fordi den gir innsikt i hva som bør anmeldes, og på grunn av fremstillingen av reglene for utlevering av elektroniske spor og betingelsene for ansvarsfrihet for nettverter. Inger Marie Sunde er jurist med mastergrad fra Harvard Law School. Som førstestatsadvokat i ØKOKRIM og leder av Politiets datakrimsenter, har hun omfattende erfaring fra saker om datakriminalitet. Fra 2005 av tilsatt som forsker ved Institutt for rettsinformatikk, hvor hun utfører rettsvitenskapelig arbeid knyttet til internasjonal internettkriminalitet. Sunde satt i Næringslivets Sikkerhetsråd i 1998-2004.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788276749113

EAN 9788276749113

Serie Økokrims skriftserie (16)

Språk Bokmål

Sider 314

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Fagbokprisen 2002

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket