Lillian Leybs utrolige reise

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Aschehoug 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.85 (20 terningkast.)

69 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lillian emigrerer til Amerika etter at hele familien er drept av Stalins soldater under utrenskningen på den sovjetiske landsbygda, og finner seg arbeid som syerske ved et jødisk teater i New York. Men en dag får Lillian vite at datteren Sophie er sett sammen med en annen familie, på vei til Sibir. Lillian Leybs utrolige reise har begynt.

Omtale fra forlaget

I flere år har Lillian Leyb trodd at hun var den eneste i familien som overlevde natten da Stalins soldater kom for å utrydde landsbyens jøder. Foreldrene og ektemannen ble brutalt drept, og senere lette hun forgjeves etter sin fire år gamle datter Sophie. For å døyve sorgen emigrerer Lillian til New York. Hun er ung og vakker, hun får seg jobb som syerske ved et jødisk teater som blir drevet av far og sønn. Begge tar henne under sine vinger - på hver sin måte. En dag får Lillian vite at noen har sett Sophie sammen med en annen familie, og at de er på vei til Sibir. Heretter styres Lillian av én eneste tanke: å finne datteren. Lillian Leybs utrolige reise har begynt.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788203211232

EAN 9788203211232

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted USA Sovjetunionen

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 8 5 2 0

Bokomtaler

Etter at hele Lillians jødiske familie ble slaktet ned i Sovjet i 1924, flyktet hun til New York. Hun kan ikke glemme den lille datteren Sophie, som var fire år da nedslaktningen fant sted, men forsøker likevel å tilpasse seg sitt nye liv.

Nokså raskt får Lillian jobb som syerske ved et jødisk teater. Reuben og Meyer, far og sønn, tar henne under sine beskyttende vinger. Lillian er en meget vakker kvinne, og dette gir henne muligheter andre bare kan se langt etter. Hun blir Reubens elskerinne og Meyers skalkeskjul mht. hans homofili. Slik kunne livet hennes ha fortsatt, men så får hun høre at Sophie er i live og befinner seg i Sibir. Mot alles råd og med svært lite penger, begir hun seg ut på en hasardiøs reise for å finne datteren. Underveis utsettes hun for mange farer, og det er et under at hun overlever. Men vil hun klare å finne datteren sin igjen?

Denne historien ville nok ha gjort mer inntrykk på meg dersom den hadde vært forankret i en sann historie. Jeg slet med å komme ordentlig i gang, og måtte virkelig jobbe for å komme gjennom boka. Like fullt er dette en sterk historie om en kvinne som aldri gir opp, og som ofrer det som må til for å nå sine mål, tatt i betraktning de muligheter hun hadde. Boka er skrevet i presens, og nettopp dette gjorde at historien fikk et kunstig preg over seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Finnes mange vakre kvinnenavn i titlene.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det lovede land" av Sebastian Barry
 • "Villfarelse - roman" av Michèle Roberts
 • "Historien om en anstendig familie" av Rosa Ventrella
 • "Knowing me, knowing you, aha - roman" av Brian Finnegan
 • "Jenna - dokumentarroman" av Lise Galaasen
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Snø fra Brasil" av Adriana Lisboa
 • "Tangodanseren" av Arturo Pérez-Reverte
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
 • "Jadearmbåndet" av Wilma Wall
 • "Det grønne huset" av Mario Vargas Llosa
 • "Formødrenes stemmer - kvinneliv rundt stemmeretten" av Audgunn Oltedal
Alle bokanbefalinger for dette verket