Lille lord Fauntleroy

av (forfatter), Nils-Reinhardt Christensen (oversetter) og NRK Radioteatret (utgiver).

NRK lydbokforl. 2002 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (33 terningkast.)

179 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lille Cedric bor sammen med moren sin i Amerika. Men så blir han hentet til England av bestefaren sin, en ekte lord. Cedric skal arve tittelen. Bestefaren er en skuffet gammel mann som er sint på alt og alle, men den eiegode Cedric gjør den gamle grinebiteren snill. Da en annen arving dukker opp blir fortvilelsen stor. Gamle venner fra Amerika avslører den nye arvingen som svindler. Rettferdigheten og godheten seirer i denne barnetimeklassikeren fra 1955. Hørespill fra Lørdagsbarnetimen. Oversatt, dramatisert og instruert av Nils Reinhardt-Christensen. Teknisk regi: Ragnar Johansen.

Omtale fra forlagetLille Cedrik som bor sammen med moren sin i Amerika, blir hentet til England av bestefaren sin, en ekte lord. Cedric skal arve tittelen. Bestefaren er en skuffet gammel mann som er sint på alt og alle. Eiegode Cedric gjør den gamle grinebiteren snill. Da en annen arving dukker opp blir fortvilelsen stor. Gamle venner fra Amerika avslører den nye arvingen som svindler. Rettferdigheten og godheten seirer i denne udødelige barnetimeklasikkeren fra 1955.Bokdetaljer

Forlag NRK lydbokforl.

Utgivelsesår 2002

Format CD

ISBN13 9788242112286

EAN 9788242112286

Serie Hørespill fra lørdagsbarnetimen

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 18 8 1 0 0

Bokomtaler

den mest reaksjonære barneboka jeg noen gang har lest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener tidligere at jeg har lest at Lille lord Fauntleroy er skrevet som en oppdragelsesguide, men dette klarer jeg ikke å finne igjen, så jeg vil tro jeg husker feil. Historien om Cedrik var den tids "Harry Potter" og rammen rundt er veldig spennende - en fattig gutt som blir Jarl.

Jeg likte godt rammen rundt og spenningsdelen i fortellingen. Jeg er dessverre blitt så gammel at jeg er redd jeg minner mer om bestefaren til gutten - en sur, gammel forutinntatt mann som mener at bare han kan og vet best, enn om Cedrik - en åpen, tilitsfull, omsorgsfull og empatisk gutt. Og realisten i meg skriker at det nok er mer sannsynlig at Cedrik blir påvirket av bestefaren enn vica verca, men dog. Fin bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han hadde aldri hørt mammaen sin kalt ved annet enn søte og kjærlige navn, så derfor brukte han de samme selv når han snakket til henne. Han hadde alltid sett pappaen sin være omtenksom og oppmerksom mot henne, så slik lærte han å være god mot henne, han og.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, kjære Ceddy min, jeg skulle ønske for din skyld at jeg var fryktelig flink og kunne si en masse kloke ting! Men bare vær snill, vennen min, vær tapper, vær god og sann bestandig, så kommer du aldri til å såre noen så lenge du lever, og du kan hjelpe mange, og kanskje blir den store verden bed fordi min lille gutt ble født. Og det beste av alt, Ceddy - det er bedre enn alt annet - at fordi et menneske har levd, så er verden blitt litt bedre, kjæreste deg, om det så bare er lite bitte granne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.

Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

**

Uthevet tekst

**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En liten prinsesse - roman" av Frances H. Burnett
 • "Det vesle huset på prærien" av Laura Ingalls Wilder
 • "Den røde pimpernell" av Emmuska Orczy
 • "Et barn blir til" av Lennart Nilsson
 • "Historien om madame Curie" av Alice Thorne
 • "Fem på nye eventyr" av Enid Blyton
 • "Musikantene kommer til byen - en liten musikant-historie med viser og muntre musikanter" av Thorbjørn Egner
 • "Solegget" av Elsa Beskow
 • "Gift ; Fortuna ; St. Hans Fest" av Alexander Lange Kielland
 • "Da Per var ku" av Thorbjørn Egner
 • "Bobsey-barna på landet" av Laura Lee Hope
 • "Peter Pan" av J.M. Barrie
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver