Liljer fra Jerusalem

av (forfatter).

Cappelen 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (79 terningkast.)

354 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Oslo-politiet blir tilkalt for å bryte opp leiligheten til en eldre mann som ingen har sett på flere uker. Plutselig står de og kriminaletterforsker Skarphedin Olsen midt opp i en sak som i tillegg til å romme en forsvunnet mann også inneholder en bilbombe og noen kryptiske bøker om alkymi. Skarphedin Olsen søker hjelp hos sin nevø, gourmetkokken Fredric Drum. Dette er den åttende boka om Fredric Drum og Skarphedin Olsen.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788202263089

EAN 9788202263089

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 245

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 28 34 11 3 0

Bokomtaler

En god og spennende bok om Fredric Drum og Skarphedin Olsen. I denne boka får Olsen mer plass som etterforsker enn tidligere. Vi får vite mer om han som person også. Drum, nevøen bistår onkelen spesielt på slutten av boka, med sin kløktige hjerne og interesse for oldtidsmyter og arkeologi, til samling av trådene og oppklaring av den uforståelige og mystiske saken. Vi blir med Olsen til Israel og Dødehavet, på eselrygg gjennom tørt og goldt landskap. Vi spiser deilig middag med han på restaurant Kasserollen mens han diskuterer løsninger med Fredric. Handler dette om internasjonal terrorisme, gamle mysterier, storpolitikk, - Israel-Palestina-konflikten eller andre ting? Den som leser får se..Dette er en frodig, interessant og spennende bok, med dufter, saftig språk, herlig humor som vanlig og levende skildringer.
Jeg gleder meg til de to gjenværende bøkene om Drum og Olsen. I neste bok skal jeg med til Mexico og i siste bok til Ny-Guinea. Det er absolutt ikke kjedelig å reise med disse karene.
Les hele blogginnlegget HER

Godt sagt! (2) Varsle Svar

”Liljer fra Jerusalem, Gert Nygårdshaug.14.11.12
Av og til så kommer man over bøker som man skulle trodd var skrevet til en selv. I denne boka, fra en av favorittforfatterne mine, legges de ut tråder som mat og vin, dødehavsruller, naturvitenskap, religionshistorie og alkymi. Handlingen foregår på for meg kjente steder i Oslo, ved Dødehavet og i Tel Aviv. Jeg har vært på alle stedene, spist på mange av restaurantene, og som om ikke det var nok så hadde en av ”de antatt drepte” MS, som meg.
Her legges det ut tråder i full fart, og etterforskeren Skarphedin Olsen referer til mange både vitenskaplige og religiøse teorier, men heldigvis så har han en nevø, Fredric Drum, som hjelper oss til å samle trådene når det går for fort. Den begynte veldig bra, så gikk det nok litt for fort for meg, med så mye informasjon som jeg lurte på var fakta eller fiksjon, så jeg slet litt i en periode. Men heldigvis så kom Fredric inn og satte meg på sporet igjen. Slik at det ble en veldig spennende avslutning når trådene viklet seg sammen og laget et nett med både bibler og det som verre er i. Jeg fikk også en veldig surrealistisk leseopplevelse: I det forfatteren meldte på sin FB-profil (official) at Chimera skulle komme ut i Danmark, satt jeg og leste i boka. Og tro det eller ei; men i min utgave, som jeg har lånt på biblioteket, gikk sidene 111 til 114 over i dansk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En leilighet i Oslo blir brutt opp etter at eieren ikke har vist seg på flere uker. Det blir gjort funn av store mengder størknet blod, Jerusalem-liljer og noen kryptiske bøker om alkymi. Deretter omkommer et ektepar som følge av en bilbombe. Det viser seg snart at saken har forbindelse med noen nye funn i grotter ved Dødehavet, og hvor det kan stilles spørsmål ved hvem Jesus egentlig var. Fredric Drum og Skarphedin Olsen drar til Isreal og begynner å nøste i saken.

Dette er ikke den beste boka i serien om Drum og KRIPOS-etterforsker Olsen, men den er absolutt spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Man kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kronologisk rekkefølge: Fredric Drum og Skarphedin Olsen


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kiste nummer fem - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Den balsamerte ulven" av Gert Nygårdshaug
 • "Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug
 • "Det niende prinsipp" av Gert Nygårdshaug
 • "Dødens codex" av Gert Nygårdshaug
 • "Rødsonen - en krim med Fredric Drum og Skarphedin Olsen" av Gert Nygårdshaug
 • "Alle orkaners mor - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Jegerdukken" av Gert Nygårdshaug
 • "Solfiolinen ; Alkymisten : noveller" av Gert Nygårdshaug
 • "Søthjerte" av Gert Nygårdshaug
 • "Alkymisten" av Gert Nygårdshaug
 • "Dverghesten" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver