Levanger kino - Festiviteten

verdens eldste kino i kontinuerlig drift

1897/-1910/1917 - 2017

120 år kulturhus / minst 107 år kinohistorie / 100 år kommunal drift

av (forfatter).

Embla 2016 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Levanger Kino er verdens eldste kino med kontinuerlig drift i samme sal. Derfor er byens kinohistorie unik og blir nå et reisemål for verdens kinointeresserte. For øvrig har vi stort sett med lokalhistorie å gjøre. Levanger følger nasjonale og internasjonale trender med både kinobesøk og sette filmer. Samtidig gjenspeiler selve driften ved Kinoen samfunn, politikk og kultur i småbyen. Det spesielle er at interessegrupperinger, politikk og byens borgere er så samspilte at Levanger Kino overlever samtlige kriser og forandringer.
Kinodriften på Levanger startet med en rekke aktører i løpet av de første årene etter 1900. To kinoer var større enn de andre; Bjerkans og Rosenlunds. De to gikk etter hvert sammen, og ble da kommunalisert i 1917. Ingenting har så kunnet stoppe den, hverken økonomisk krise, verdenskrig, oppbygging, politikere med innfallsrike utspill, Trehusbyens fall - og oppstandelse! Verdens eldste kino med kontinuerlig drift, er det blitt. Kinoen er ikke den eldste, men den har rett og slett holdt ut lengst.
Professor Idar Kjølsvik (f. 1968) er ansatt ved Nord universitet i Levanger. Han har embedseksamen, forskerutdanning og doktorgrad i teologi fra Eberhard-Karls-Universität Tu.bingen og Det teologiske Menighetsfakultet. Kjølsvik har skrevet en rekke bøker innen historiefilosofi, kristen troslære, religion og kulturhistorie. De siste årene har han jobbet som forskningsleder for Avdeling for lærerutdanning og han sitter i en rekke råd og utvalg ved sitt eget universitet samt i nasjonale og internasjonale kirkelige og akademiske fora.

Bokdetaljer

Forlag Embla

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788292577974

EAN 9788292577974

Omtalt tid 1900-tallet 2000-tallet

Omtalt sted Levanger

Språk Bokmål

Sider 131

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket