Leselyst

om bøker, liv og litteratur

av (forfatter).

Kagge 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (13 terningkast.)

45 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

En bok for alle som er glad i å lese, og som sier noe om hva som skjer når vi leser.

«Hvorfor leser vi? Spørsmålet har like mange svar som det har lesere: Vi leser for bekreftelse og for motstand, for nytelse og for lærdom, for atspredelse og av kjedsomhet, for å lære og for å slippe å lære, for å finne oss selv og for å komme bort fra oss selv, for å glemme og for å huske.»

"Leselyst" springer ut av kjærlighet til litteraturen. Boka beskriver hvordan lesere blir rystet, oppslukt og berørt av litteratur. Den spør hva som skjer når vi leser, og forteller om litteraturens betydning for hvordan vi lever og tenker. Hvorfor oppleves det å lese som en livsnødvendighet? Kjærligheten til litteratur er ingen ensom kjærlighet; tvert imot blir den som leser innlemmet i et fellesskap av andre lesere.

Boka er en hyllest til litteraturen og er tilegnet alle som leser, uansett situasjon eller bakgrunn.

«Ingen bokelskere bør går glipp av litteraturprofessor Tone Selboes bok «Leselyst - Om bøker, liv og litteratur». Selboe går på en stillferdig og folkelig måte inn i lesningens mysterier, hva det er som får oss til å bli lesere og hvilket utbytte vi kan forvente oss." DAGBLADET

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788248922094

EAN 9788248922094

Språk Bokmål

Sider 158

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 7 3 0 0 0

Bokomtaler

En herlig liten bok for oss som elsker å lese og elsker skjønnlitteratur. Får satt ord på hvilken stor betydning denne lesningen har i liv og samfunn. Ingen grunn til å slutte å lese mao. Korte og lettleste kapitler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leselyst er en helt greit bok om lesing, om hvordan det engasjerer, inspirerer, forløser, kan forandre livsitauasjoner, gi håp, fantasi i rikt månn og mye mer. Jeg hadde allikevel en litt annen forventning til boken, kanskje et litt mer vitenskapelig og en mer generell vinkling på lesing.
Denne tar også for seg mye av skjønnlitteraturen der ute, dikt og diktsamlinger og romaner, mest gamle klassikere som jeg ikke engang har lest og mange som jeg ikke engang har hørt om. Så jeg manglet nok noe av forholdet til både sjanger og bøkene, siden jeg ikke hadde lest noen av dem, bortsett fra "Babettes gjestebud", som jeg kun har sett filmatiseringen av, ikke noe mer enn det. Så det kapitlet gav jo noe mersmak, men også de siste kapitlene i boken der jeg kjente meg noe mer igjen i var givende og interessante. Kapitlene er korte, og boken kunne vært lengre og tatt for seg litt andre sjangere og kanskje også noe mer moderne bøker. Ellers var det greit å få litt innblikk i bøker man bare har hørt om og kanskje det en dag har virket til inspirasjon og leselyst av noen av bøkene nevnt i boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Toget er et egnet og typisk lesested. De fleste som reiser med tog, sitter med blikket i en bok, et blad, et nettbrett eller kanskje helst en mobiltelefon. Togkupeene, især stillevognene, er i dag en slags blanding av et mobilt leserom – uten bokhyller, men med små arbeidsbord foran hver stol – og et sovested, hvert menneske for seg, men likevel sammen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lesing er en form for erindringskunst; den som leser, holder forbindelsen til fortiden åpen. Felles for alle som leser over tid, er at minner, tekstbrokker, ord og setninger fra det vi har lest, danner lag på lag av litterære årringer i oss som samlet utgjør et slags privat og usynlig bibliotek.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når vi er unge, tror vi kanskje, eller vi håper, at følelsen av ubehag og utilstrekkelighet vil gå over. Det gjør den vel også for noen, men min erfaring er i hvert fall at de fleste av oss strever rundt i vårt lille liv, og lengter etter at det skal bli større.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De forfatterne som ofte har mest å gi oss, er ofte dem som utfordrer fordommene våre mest

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvorfor leser vi? Spørsmålet har like mange svar som det har lesere. Vi leser for bekreftelse og for motstand, for nytelse og for lærdom, for atspredelse og av kjedsomhet, for å lære og for å slippe å lære, for å finne oss selv og for å komme bort fra oss selv, for å glemme og for å huske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Abortkamp - maktkamp" av Susanne Kaluza
 • "Av jord - roman" av Kirsti Blom
 • "Bekymringsmelding for Hanna Tidemann - roman" av Jon Krog Pedersen
 • "Disse dagene, dette livet - dikt vi har sammen" av Ruth Lillegraven
 • "Sauesankertanker - dikt" av Torgeir Rebolledo Pedersen
 • "Sant nok - noveller" av Kristin Bjørn
 • "Kvelertak - roman" av Anna Skjervum
 • "Betzy Kjelsberg - feminist og brubyggjar" av Magnhild Folkvord
 • "De seks store følelsene - hvordan emosjonene styrer deg mer enn du aner" av Anne Hilde Vassbø Hagen
 • "Oh, kulturmannen" av Ellisiv Lindkvist
 • "Minneboken - norsk nostalgi" av Mona Stenseth Larsen
 • "Min egen vei - fra Mao til Gud" av Tania Michelet
Alle bokanbefalinger for dette verket