Lerkehjerter ; Vildresinn ; Alvemål

av (forfatter).

Tiden 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lerkehjerter, Vildresinn og Alvemål utgjør tre frittstående deler av en slektskrønike om flere generasjoner kvinner fra en liten Vestfoldbygd. Over et tidsspenn på nesten et århundre presenteres vi for livsløp og skjebner som er vevet sammen på måter som iblant får uante konsekvenser. Kjærlighetsmøter og kjærlighetstap preger enkeltpersoner så vel som hele familier. Som et ekko klinger tidligere hendelser tilbake på en måte ingen kan beskytte seg mot.

Omtale fra forlaget

De tre bøkene Lerkehjerter, Vildresinn, Alvemål samlet i ett: Nært og varmt skildres en slektskrønike fra ei Vestfoldsbygd. Tre frittstående deler av en varmhjertet og gripende slektskrønike om flere generasjoner kvinner fra en liten Vestfoldbygd, samlet i en bok. Tidligere er bøkene utgitt hver for seg. Over et tidsspenn på nesten et århundre presenteres vi for livsløp og skjebner som er vevet sammen på måter som iblant får uante konsekvenser. Kjærlighetsmøter og kjærlighetstap preger enkeltpersoner så vel som hele familier. Som et ekko - et alvemål - klinger tidligere hendelser tilbake på en måte som ingen kan beskytte seg mot. Margaret Skjelbred (f. 1949) har etablert seg som en folkekjær forfatter siden debuten i 1983, først og fremst som lyriker, men også som roman- og barnebokforfatter.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788210045042

EAN 9788210045042

Serie Lerkehjerter, Vildresinn og Alvemål (1-3)

Omtalt sted Vestfold

Språk Bokmål

Sider 624

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Dette er en trilogi, - en sleksthistorie som dreier rundt livet til tre kvinner i indre Vestfold gjennom store deler av 1900-tallet. Jeg hadde lest den første av bøkene, Lerkehjerter, tidligere, og ga den da terningkast 3 og skrev dette om den:

«Jeg startet med store forventinger, for jeg likte så godt "Gulldronning, perledronning", men dette ble rent for mye av det "gode". Hun gjentar seg for mye, både språklig og innholdsmessig - tragiske kvinneliv i tre generasjoner, - og at det ender tragisk hver gang, får vi vite tidlig!
Jeg har også problemer med formen, - denne jeg-personen som plutselig viser seg å være en av hovedpersonene, samtidig som det slektshistoriske dramaet til tider går seg bort i anekdotepregete romantiseringer av barndom på landet i gamle dager.
Dessverre, jeg er også usikker på om jeg vil lese de neste bindene i trilogien.»

Men så ble jeg altså anbefalt hele trilogien av en venninne, og startet med den første, igjen. Etter en stund kjente jeg meg helt igjen i det jeg skrev forrige gang, men jeg var litt mer velvillig innstilt nå. Og så ble jeg lovet at de neste bøkene var bedre, - og det var de, - faktisk så gode at det ble en femmer på bøkene sett under ett! Nå var den forvirrende jeg-personen borte, - hun var blitt til en hovedperson omtalt i tredjeperson, og det ga mer struktur til fortellingene, - som for øvrig også dreiet seg om flere personer i familien og bygda de bodde i. I disse bøkene får vi en inngående skildring av liv og skjebner, beskrevet med dyp psykologisk innsikt og satt inn i en fascinerende riktig steds- og tidskoloritt, - klart sett og nydelig penslet ut!

Det eneste jeg har å innvende er at det faktisk også her kunne bli litt for mye av det gode, - med fantastiske, men stadig gjentatte, naturbeskrivelser og svært mange nøyaktige, helt historisk korrekte, beskrivelser av miljøet, - men at det er et minus, skyldes kanskje mest at jeg ble litt utålmodig etter å få vite hvordan det gikk. Men som kulturhistorisk verk om livet på bygda på 1900-tallet har den faktisk også stor verdi, - det var fascinerende å bli minnet om blå, ovale dropsbokser (for min del med påfugl på) i hjørneskapet og lysegule vaskevannsfat av emalje, med grønn kant!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Om forlatelse - roman" av Margaret Skjelbred
  • "Lerkehjerter - roman" av Margaret Skjelbred
  • "En tiger for en engel" av Anne B. Ragde
  • "Zona frigida - roman" av Anne B. Ragde
  • "De som ser etter tegn" av Britt Karin Larsen
  • "Hett blod" av Irène Némirovsky
  • "Du skal elske lyset - roman" av Margaret Skjelbred
  • "Vredens dag - roman" av Kurt Aust
  • "Hav av tid - roman" av Merete Morken Andersen
  • "Andrea D - roman" av Margaret Skjelbred
  • "Det sjuende møte - roman" av Herbjørg Wassmo
  • "Du tilhører meg" av Mary Higgins Clark
Alle bokanbefalinger for dette verket