Lenker

bind 1

av (forfatter).

Storskriftforl. 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (6 terningkast.)

37 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne tredje boka om Julie er handlingen lagt til krigens dager, noe som gjør at det hverdagslige settes i et annet lys og menneskene stilles overfor uvante krav. Splid og mistenkeliggjøring, håp og forsoning løper igjennom alt som skjer. For Julie og hennes familie er det ingen mangel på begivenheter som hører den vanlige tilværelsen til. Også i en absurd virkelighet er menneskene først og fremst til for hverandre, og de avgjørende hendelsene skyver alt annet til side. De andre bøkene er: Julie og Som dine dager er.

Omtale fra forlaget

ANNE KARIN ELSTADLenkerBIND 1 Anne Karin Elstad er født på Nordmøre i 1938 og slo igjennom allerede med debutromanen "Folket på Innhaug", som ble utgitt i 1976. Hun er en av Norges aller mest leste forfattere, og både hennes historiske fortellinger og samtidsromaner har nådd et stort publikum. "Lenker" er tredje boken om Julie og familien hennes på Storvik. Med Den annen verdenskrig som dramatisk bakteppe skildres livet på gården. NS-familien på Ås skaper nye skillelinjer i bygda, og i Julies familie skaper det konflikt at svogeren er medlem av Nasjonal Samling.Anne Karin Elstad skildrer med stor innlevelse krigshverdagen på bygda. Krigsårene preges av mistenkeliggjøring, splid og hat på den ene siden, og samhold og lojalitet på den andre. Samtidig går hverdagslivet sin vante hang, men tiden gjør at alt det dagligdagse settes i et annet lys. Alt man sier og gjør kan få store og farlige konsekvenser. Les mer om Julie i "Julie" (Storskriftforlaget 1997) og "Som dine dager er" (Storskriftforlaget 1997). "Lenker" utgis i to bind i storskrift. Dette er bind 1.

Bokdetaljer

Forlag Storskriftforl.

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788277900988

EAN 9788277900988

Serier Storskriftserien Julie (3 - del 1)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Møre og Romsdal

Språk Bokmål

Sider 259

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 1 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket