Lærer'n

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Aschehoug 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (57 terningkast.)

225 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller om sine 30 år som lærer i New York City, om prøvelsene, triumfene og opplevelsene i møte med mer enn ti tusen elever opp gjennom årene. McCourt strever med å finne seg til rette på de rastløse, bråkete og uforutsigelige New York skolene. Han lærer å bli lærer, og hans undervisningsmetoder utvikler seg til å bli alt annet enn konvensjonelle. På Stuyvesant High School blir han en legende lenge før han blir et kjent navn. Det er hans forhold til elevene og hans forsøk på å få ungdommer til å lære og til å finne seg en plass i livet som til slutt gjør ham til forfatter.

Omtale fra forlaget

Dette er den tredje boken til forfatteren av bestselgerne Engelen på det sjuende trinn og Ja så menn. Nå forteller Frank McCourt om sine 30 år som lærer i New York City. Med innlevelse, humor og ærlighet beskriver han prøvelsene, triumfene og opplevelsene i møte med mer enn ti tusen elever opp gjennom årene.
New Yorks skoler er rastløse, bråkete og uforutsigelige steder, og McCourt strever ofte med å finne seg til rette. Han lærer å bli lærer, og hans undervisningsmetoder utvikler seg til å bli alt annet enn konvensjonelle. Han er en legende ved bl.a. New Yorks prestisjetunge Stuyvesant High School lenge før han blir et kjent navn. Og det er nettopp hans forhold til elevene og hans forsøk på å få tusenvis av ungdommer til å lære og til å finne seg en plass i livet som til slutt gjør ham til forfatter.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788203209635

EAN 9788203209635

Serie Frank McCourt (3)

Genre Biografisk litteratur

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted USA

Omtalt person Frank McCourt

Språk Bokmål

Sider 281

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 20 27 4 3 0

Bokomtaler

Interessant

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hvor mange av dere er italienere? Halve klassen. Betyr det at dere aldri vil se en italiensk film etter at de kjempet mot Amerika i krigen? Nei, det har ikke noe med krigen å gjøre. De gidder bare ikke å se de filmene med den dumme tekstinga som går så fort at du aldri kan følge med i historien, og når det er snø på filmen og tekstinga er hvit, hvordan i huleste skal en få lest noen ting? I en masse av de italienske filmene er det snø med hunder som pisser på en vegg, og de er deprimerednde uansett, med folk som står og henger på gata og venter på at noe skal skje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inspektør Roger Goodman ... trudde ikke han var noe, hadde ingen intellektuelle kjepphester, hadde bare forakt til overs for byråkratisk ordskvalder. Jeg trur ikke han kunne ha sagt "pedagogisk handlingsplan" uten å glise.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker å gå på loppemarked å se på bøker. Denne gangen føler jeg meg ekstra heldig! Fikk alle disse bøkene for kun kr 170,-


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Ja så menn" av Frank McCourt
  • "Å redde fisk fra å drukne" av Amy Tan
  • "Det lovede landet" av Toril Brekke
  • "Maria Magdalena - den elskede" av Marianne Fredriksson
  • "Kunsten å gråte i kor - roman" av Erling Jepsen
  • "Pelle Erobreren" av Martin Andersen Nexø
  • "Gullrush - roman" av Toril Brekke
  • "Barfotdronningen" av Ildefonso Falcones
  • "Før skuddet falt" av Elizabeth George
  • "Morgengaven" av Dea Trier Mørch
  • "Den usynlige muren" av Harry Bernstein
  • "Det tause huset" av Orhan Pamuk
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver