Kureren

av (forfatter).

Gyldendal 2015 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.26 (53 terningkast.)

125 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hevnen er en troløs tjener


I 1942 blir den jødiske kureren Ester forrådt, og hun unngår med nød og neppe å arresteres av Gestapo. I all hast flykter hun til Sverige. Slik redder hun livet; familien hun etterlater i Oslo deporteres til Auschwitz. I Stockholm møter hun motstandshelten Gerhard Falkum, som har etterlatt sin lille datter og flyktet fra tyskerne og mistanken om drap på sin kone Åse, som hjalp Ester over til Sverige. Deres gryende forhold tar brått slutt da Falkum tilsynelatende omkommer i en brann.I 1967 dukker Gerhard Falkum så opp i Oslo, etter å ha vært erklært død siden 1943. Han ønsker å gjenoppta kontakten med datteren som han fikk med Åse. Men hvorfor kommer han først nå, 25 år etter? Og hva er den egentlige grunnen til at han har kommet tilbake? Hendelsene under krigen tar tak i Ester på ny. Hun har i sin tid returnert til Norge etter å ha vært tilknyttet den israelske etterretningen siden krigens slutt. Nå får hun nye opplysninger om Gerhard Falkum, opplysninger som gjør at hun må gripe tilbake i sin fortid, og hente frem de kampferdighetene hun ikke har brukt på lenge.
"Solid krigshistorisk krim ... Hvis det først skal skrives kriminalromaner i noen særlig grad, bør Kjell Ola Dahl være en av dem som gjør det."Leif Ekle, NRK P2"Drivende god fortelling ... Det er vanskelig å legge boka fra seg." Ola Einbu, Romerikes blad

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format E-bok

ISBN13 9788205461444

EAN 9788205461444

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 386

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Brageprisen Åpen klasse 2015 Rivertonprisen 2015

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 20 24 4 3 0

Bokomtaler

Solid arbeid fra en som kan sitt fag. Velkomponert og spennende fortelling som beveger seg mellom tre tidslinjer. Utgangspunktet er hendelser under 2. verdenskrig som får ringvirkninger tjuefem år etter, og en sekvens i nåtiden (2015) Forfatteren veksler uanfektet mellom disse tidsepokene og føyer fint inn tidskoloritten. Romanens styrke, foruten selve plottet, er karakterene, de fremstår troverdige med sine styrker og svakheter. Terningen skulle hatt et pluss bak 5ern. Bravo!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende! Og bonus at man lærer litt historie i en så god og spennende bok. Ikke for tung, dette gjør boken lett å komme igjennom. Gjennomført handling, skal lese flere bøker av samme forfatter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velskrevet og forsåvidt spennende, men litt for langdryg etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en ok krim. Dahl svitsjer mellom hendinger under krigen og hvordan de henger sammen med 1960tallet Spennende og godt plott, fin historiefortelling om krigens hverdag for oss ,men jeg opplevde at han gikk litt lei på slutten- Som i så mange krimbøker er storyen fin og flytende leeeenge, men når vi kommer til løsningskapitlene/kapittelet så går det ganske fort og heseblesende. Jeg savner en forfatter som tar seg tid og meisler ut slutt"spurten" på en BÅDE spennende og "rolig" måte. Har noen tips??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes ikke fortellingen tok tak i meg i det hele tatt. Hverken underveis eller mot slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Han sitter urørlig til han hører døren til loftet bli lukket. Da hekter han på seg øreklokkene, skrur på bryteren og venter. Oppvarmingen tar tid, men snart suser det svakt. Innstillingen må finjusteres. Han søker. Det er støy fra tyske støysendere. en stemme fra Berlin, piping, korte avbrutte meloditoner. Inntil han finner London, hvor det ikke høres en lyd. Han sjekker armbåndsuret, ennå noen få minutter igjen. Han griper blyanten som han har stukket bak øret. Fukter spissen med tungen. Graver etter papiret i brystlommen på skjorten. Der lyder signalet, ba-ba-ba-bam - anslaget til Beethovens femte symfoni. Deretter oppleserens stemme. Sverre begynner å notere kodene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Solguden - thriller" av Ole Kristian Ellingsen
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Der sirkelen slutter - roman" av Lars Helle
 • "Før snøen legger seg" av Bjørn Bottolvs
 • "Dødens elv" av Frits de Bourg
 • "Tilfellet Blumenfeld - thriller" av Espen Holm
 • "Hvit engel, svart natt - kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "Bjørnen" av Gard Sveen
 • "De dødes hus - en Orla Os-krim" av Jorun Thørring
 • "Mysteriet Lisandra P." av Hélène Grémillon
 • "Liv" av Mikaela Bley
 • "Elven" av Roar Ræstad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver