Kunsten som sjelens arkitekt

kunst, galskap og terapi

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gjennom portretter av kjente kunstnere, kliniske vignetter, dikt og illustrasjoner, blir vi tatt med på en reise i menneskets kamp mellom Væren og Intet, en reise som gir gjenklang i vårt eget indre følelsesliv. Her møter vi kunstnere som har omformet sin sjels smerte til kunstuttrykk, og kunstnere som måtte gi tapt. Kunsten er en bevirkende kraft som viser vei ut av lidelsen. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

"Mindes bok er vidtfavnende og lærerik. Den tjener til å bli tatt frem igjen og igjen ... Anbefales alt relevant helsepersonell og andre interesserte." Tidsskriftet Sykepleien Hvilket forhold eksisterer mellom kunst og galskap? Når blir sterke, indre drivkrefter skapende, og når blir de ødeleggende? Hvordan kan kunst lege sjelen og gi sammenheng i våre liv? Åse Minde viser oss hvordan kunsten kan gi håp i situasjoner hvor livet synes overveldende, slik at kunsten blir en bevirkende kraft som viser vei ut av lidelsen. Gjennom portretter av kjente kunstnere, kliniske vignetter, dikt og illustrasjoner, blir vi tatt med på en reise i menneskets kamp mellom Væren og Intet . en reise som også gir gjenklang i vårt eget indre følelsesliv. Åse Minde, Master of Arts i kunstterapi, er pioneren i Norge når det gjelder billedterapi.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788241710773

EAN 9788241710773

Språk Bokmål

Sider 171

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket