Kunsten å bli glad i seg selv

av (forfatter) og Magne Tørring (oversetter).

Pax 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.35 (17 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Helt fra hun er liten drømmer Linde om vennskap og samhørighet, om noen å kunne dele gledene ved livet med. Hun er 3, 16, 28, 34, 47 og 63 år ... full av motsetninger og en smittende optimisme. Hun krangler og stikker piggene ut, kaster seg entusiastisk over nye utfordringer og fryder seg over hverdagens små øyeblikk. Men valgene hun tar, fører oftere til ensomhet enn til nærhet. Gapet mellom henne selv og andre kolliderer stadig med ideen om den perfekte lykken.

'Kunsten å bli glad i seg selv' er en underfundig og sterk roman om søken etter mening og fortrolighet, om hvor lett det er å såre hverandre uten å mene det, og om hvor viktig det er å kunne like seg selv. Den gir et engasjerende blikk inn i en annerledes, men likevel gjenkjennelig virkelighet, der en strøm av noe underlig flyter under det vanlige livet og der håpet aldri er langt unna, selv ikke på siste side.

For 'Kunsten å bli glad i seg selv' vant Yukiko Motoya den prestisjetunge Yukio Mishima-prisen. Dette er første bok på norsk fra en ung japansk forfatter ved begynnelsen av sin internasjonale karriere.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788253039183

EAN 9788253039183

Språk Bokmål

Sider 175

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 6 9 0 1 0

Bokomtaler

Ei lita, lettlest bok som formidler mye mer enn hva de 175 sidene skulle tilsi. Denne boka er original i sin oppbygning - ett kapittel er tilegnet én bestemt alder. Altså følger vi hovedpersonen, Linde, i ulike tidspunkt i livet. Vi treffer henne som sekstenåring, tjueåtteåring, trettifire, førtisju, treåring og til slutt som seksitognoe.

Vi møter henne som skoleelev, som kjæreste, kone, som skilt, som ung og som gammel.

Hadde boka vært lengre ville jeg ikke likt den så godt. Denne historien kan jeg nok fint finne på å lese igjen for det står mye mellom linjene her. Jeg synes stemningen og følelsene kommer godt frem uten at de på noe tidspunkt blir direkte formidlet av forfatteren. Show don't tell, satt ut i praksis.

Temamessig sitter jeg igjen med følgende tanker - for det første at det ikke finnes noe fasit her og at ulike folk definitivt vil gi ulike svar avhengig av sin egen livssituasjon og humør. Anyhow... Tema:: Om å slå seg til ro, ta ting for det de er, ikke alltid lete etter noe bedre, noe nytt. Det handler om tilhørighet og ensomhet i harmoni og disharmoni. Om å trives alene, å like vest å være alene og samtidig lengte etter den man aldri fant.

Jeg tror at alle vil oppleve og tolke denne litt ulikt og nettop av den grunn ville det være interessant å diskutere den med andre. Dessverre virker dette til å være en ganske ukjent bok for de fleste. jeg står foreløpig å vingler mellom tre veldig sterke og fire litt svake... Ikke fordi bok ikke er leseverdig, for det er den så absolutt! Men heller fordi jeg ikke ble helt ferdig med den... Følte meg litt snytt for en slags endelig avslutning. Det finnes helt klart en rød tråd her, men den er tynn og slitt og i fare for å rakne flere steder i teksten.. Likevel. Les denne! Også språket trekker opp... Kort, presist, underholdende.

Perfekt bok å sluke på én og samme økt. Passer fint som "mellombok" - altså noe å lese mellom to litt tyngre og lengre bøker.

Boka likte jeg forresten godt nok til at jeg vil lese mer av forfatteren, men da må jeg enten lære meg japansk eller håpe at flere av hennes bøker oversettes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du trenger aldri mer skynde deg hjem, til døra ingen venter bak.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Bli sammen med ham, da vel. Det er ikke for sent ennå, bare du får ut fingeren. Er du ikke ensom?"
Linde sprutet ut i latter over søsterens brutale direkthet. Men Ena fortsatte alvorlig mens hun strammet grepet om rattet: "Det er ikke noe å le av. Du er snart femti, Linde. Og mannfolk er jo de samme, uansett. Det gjelder å huke seg en fyr nå, så du har noen som kan finne deg den dagen du faller om på badegulvet."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alltid hadde hun vært den som ikke kunne gi slipp, som ikke kunne la noe være halvgjort. Samme hvor kjedelig bok hun leste, hvor intetsigende film hun så, klamret hun seg fast, i et begjærlig håp om en opplevelse som kunne fylle tomrommet i henne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har begynt å legge merke til alle bøker med ordene "kunsten å ..." i tittelen og har oppdaget at det er forbløffende mange av dem, så derfor samler jeg dem i ei lita lista! Bare på gøy. Mp også innrømme at jeg har til gode å lese de fleste av disse


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Noen av oss har en forkjærlighet for asiatiske bøker, og her er noen favoritter


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ei liste over alle bøker og lydbøker som slukes i år, samt korte kommentarar om kva eg syntes om dei


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2019 og ei KORT anmelding.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Forbudte sanger - ti historier - fem kontinenter" av Pål Moddi Knutsen
 • "Sophie Starks liv og død" av Anna North
 • "En japansk vår - på reise gjennom et evig forbløffende land" av Ina Strøm
 • "Eit år med Elena Ferrante - spaltene frå The Guardian i samling" av Elena Ferrante
 • "Tilfellet Vincent Franke" av Christoffer Carlsson
 • "Lempi" av Minna Rytisalo
 • "Western Desert - noveller" av Rønnaug Kleiva
 • "Ta hand om deg - roman" av Lars Ove Seljestad
 • "Mann, tiger" av Eka Kurniawan
 • "Den sjette smak" av Tom H. Dalbak
 • "Flyktningene - noveller" av Viet Thanh Nguyen
 • "Samtaler med katten" av Eduardo Jáuregui
Alle bokanbefalinger for dette verket