Kunsten å bevare

om kulturminnevern og fortidsinteresse i Norge

av (forfatter).

Pax 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om det offisielle arbeidet og det folkelige engasjementet for bevaring av kulturminner. Forfatteren spør blant annet om hva et kulturminne er, hvilke argumenter som har blitt brukt for bevaring gjennom tidene, hvem som har ansvaret for kulturminnene, hvordan kulturminner bør behandles, om de kan forandres, og om de skal brukes til noe. Har litteraturliste og personregister.

Omtale fra forlaget

Her handler det om viljen til vern. Hvorfor og hvordan bevare kulturminner? Kan de forandres? Og hvordan har bevaring blitt begrunnet gjennom tidene? Aktørene har ikke bare ønsket å ta vare på det gamle, de har også villet skape en mer "harmonisk" framtid. Kampen mot det som oppfattes som kulturelt forfall står derfor sentralt. Det gjør også spørsmålet om autentisitet, nasjonale verdier, tilhørighet og synet på stygt og pent. Boka omhandler både offisielt vernearbeid og mer folkelig engasjement i bygd og by. Samarbeid, strid og debatt har alltid preget vernearbeidet, som forfatteren deler inn i tre faser: Den første handler om nasjonalromantikk og nostalgi, den neste om bygningsfredning og kamp mot industrialismen. På 1960.tallet ble miljø. og sosialhistorien viktig, og i vår tid står stikkord som lokal forankring og verdiskaping sentralt. Men kan kulturminner være "motor" i stedsutviklingen?

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788253033204

EAN 9788253033204

Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet 2000-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 277

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket