Kulturkamp i klasserommet

hvordan islam forandrer skolene - en lærers historie

av (forfatter), Jan Thies (medforfatter) og Knut A. Brandal (oversetter).

Document forlag 2023 E-bok

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Da Susanne Wiesingers muslimske elever begynte å hylle islamistiske terrorister, klarte ikke lenger den mangeårige læreren ved en innvandrerdominert skole i Wien å tie om de massive problemene med muslimske elever i skolen.

Hun erkjente at islam var det viktigste i livet for mange i klassen, og at de ikke ville ha noe med østerriksk kultur å gjøre. Elever og foreldre hadde gått i en radikal, fundamentalistisk retning. Sharia og Koranen var viktigst, og det var blitt umulig å integrere elevene språklig og kulturelt.

For undervisningen er følgene katastrofale. Deler av læreplanen anses som umoralsk, og elevenes tyskkunnskaper er så dårlige at de knapt lærer noe overhodet. Lærere bøyer seg for islamske tabuer og resignerer over det senkede nivået. Skoleledelsen viser forståelse for voldelige elever - og berøringsangst for elever som utsettes for vold hjemme. Lærere som prøver å ta opp problemene med kolleger, fagforeningen eller utdanningsmyndighetene, blir ansett som ubekvemme, anklaget for rasisme og frosset ut.

I «Kulturkamp i klasserommet» forteller Susanne Wiesinger om sine erfaringer med muslimskdominerte skoleklasser. Da hun leste de sjokkerende historiene i sitt eget manuskript, forstod hun ikke hvordan hun hadde holdt ut.

Bokdetaljer

Forlag Document forlag

Utgivelsesår 2023

Format E-bok

ISBN13 9788275192590

EAN 9788275192590

Omtalt sted Østerrike

Språk Bokmål

Sider 119

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket