Kranium & sand

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

1953. Jørgen Quisling, Vidkuns lillebror, har lenge prøvd å få spiritistisk kontakt med sin avdøde kone. I stedet er det en rekke forfattere fra hjembyen Drammen som tar plass i drømmene hans. I fortvilelse skriver han flere brev til den franske forfatteren Céline i håp om å få hjelp. 2011. Lokalhistorikeren Amund Greimar kommer over en brevsamling i Drammen. Brevenes innhold gir han følelsen av et snarlig vitenskapelig gjennombrudd.

Omtale fra forlaget

Ekstremistisk svermeri

1953: Den mislykkede filosofen og legen Jørgen Quisling, landssvikerhøvdingen Vidkun Quislings lillebror, prøver å få spiritistisk kontakt med sin avdøde kone. Isteden invaderes drømmene hans av en rekke forfattere med bakgrunn fra Drammen. Fortvilet skriver han brev etter brev til den verdensberømte franske forfatteren Céline, i håp om å få hjelp.2011: Den nærsynte lokalhistorikeren og hobbydrømmetyderen Amund Greimar kommer over en brevsamling i dødsboet etter en postansatt i Drammen. I forbløffelse over brevenes innhold; en marerittaktig ferd gjennom byen Drammens labyrintiske litteraturhistorie, får han følelsen av å være nær et vitenskapelig gjennombrudd.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205401242

EAN 9788205401242

Omtalt tid Etterkrigstiden 2010-2019

Omtalt sted Drammen

Språk Bokmål

Sider 200

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Bibelpassasjen jeg refererer til – demonen som jages inn i svinehjorden – leder meg til å ønske at Hans Nilsen Hauge, Hanna Winsnes, Trotskij, Goethe, Jonas Lie, Hamsun og alle disse andre simpelthen farer inn i svinekjøttet – og blir der. For å marinere kjøttet med hjemsøkende forfatterånder

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket