Kongen

av (forfatter).

Capitana 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.49 (35 terningkast.)

61 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

De har tatt det kjæreste han har. Men har han råd til å kjøpe dem fri?
Storkapital. Lyssky transaksjoner.
Liv står på spill i et nådeløst kidnappingsdrama.

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige. Richard Skøyen er Archers sikkerhetssjef, og til tross for at han råder sjefen sin til å koble inn politiet fra første stund, nekter Archer av frykt for at kidnapperne vil skade Monica og datteren. Skøyen er en mann som trives dårlig med autoriteter og som gjerne bruker uortodokse etterforskningsmetoder, men i denne farlige saken vil han helst samarbeide med politiet, og etter en nær fatal skyteepisode i Maridalen blir det slik. De umake etterforskerne står foran en formidabel oppgave. Schau og
Skøyen leter etter kidnapperne i Oslos underverden, i italiensk mafia og i lyssky finanskonserner. Er motivet penger - eller ligger løsningen skjult et helt annet sted?
Tom Egeland skriver åndeløst spennende om det som gjør aller mest vondt: Å miste dem du er glad i. Den minste feil kan føre til at du aldri ser dem igjen.
Uansett hvor mange penger du har...

Bokdetaljer

Forlag Capitana

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293671985

EAN 9788293671985

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 431

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 13 14 4 0 0

Bokomtaler

Etter å ha lest noen bøker med Bjørn Beltø de siste årene, var det forfriskende å lese noe annet av Tom Egeland.

Sprekt persongalleri
Denne gangen er det om en sikkerhetssjef, en milliardær, en politikvinne, en journalist, og en "drøss" med gangstere ... Milliardæren får sitt trygge og eksklusive liv snudd på hodet da det viser seg at hans kone Monica og datteren Ingrid er sporløst forsvunnet. Han frykter det verste. For sikkerhets skyld sender han vekk sønnen Bård med en livvakt til London, til det hele er eventuelt over. I mellomtiden venter han i spenning, og i håp om å få instruksjoner eller et tegn på hvem som kan ha dem, og vite hva han kan gjøre for å få dem tilbake.

Richard Skøyen er milliardærens sikkerhetssjef og tidligere politimann. Han er en av de få Christian stoler på, og han involverer seg i saken. Det gjør også politikvinnen Siri Schau. Christian stoler ikke helt på å kontakte politi etter advarsel, men skjønner samtidig at han ikke kan håndtere dette alene. Vil han få sine familiemedlemmer trygt tilbake? I mellomtiden sliter Christian med dårlig samvittighet. Han har ikke vært verdens beste far eller ektemann. Jobben har vært hans første prioritering og han har ikke vært helt lojal. Vil alt dette endre ham til å bli en bedre mann? Fortjener han å få familien sin samlet igjen?

Gode karakterbeskrivelser og mye action
Kongen blir fortalt fra mange forskjellige perspektiv, noe jeg liker, for det gjør bøkene mer ekte istedet for at alt blir fortalt fra samme karakter. Man får vite at Skøyen bor alene i en leilighet sammen med katten Lucifer og en av Skøyens vaner er å spytte snus i kaffekoppen sin. Sjarmerende ... Schau sliter med å lese på grunn av dysleksi, men har likevel blitt en dyktig politikvinne. Underveis blir man også kjent med noen gangstere som har lite kontroll på det de gjør og som kommer fra ulike nasjoner. Hvem har egentlig kidnappet hvem? Det virker nesten ikke som om de vet det selv. Hvem er det som muligens ler og drar i snorene? Samtidig blir man kjent med Linda Mikaelsen, en journalist som alltid er på hugget. Hun vil helst være den første til å vite og være der det skjer.

Underveis er det en anonym karakterer som skriver i vers om hvor mye han eller hun elsker en anonym person. Får man vite hvem det gjelder?

Hadde ikke store forventninger til Kongen siden man har lest litt kidnappingsbøker tidligere, og etter en noe langsom, og uengasjerende begynnelse, gikk resten av lesingen nesten av seg selv. Kapitlene er stort sett korte, og de fleste bøkene av Egeland er stødig og god krim. Det er også denne. Har stor sans for bøker med stor persongalleri som denne har, og handlingen tar mange vendinger. Litt lett å gjette seg til avslutningen, men følte ikke det gjorde noe da boka stort sett underholdt hele veien. Kongen er ikke bare spennende, men også humoristisk.

Krysser fingerene for at Egeland kommer med en krimbok blandet med en god dose grøss. Det tror jeg han hadde håndtert fint.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det du gjorde" av Claire McGowan
 • "Jente, anonym" av Greer Hendricks
 • "Tretten" av Steve Cavanagh
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Patriotene" av Pascal Engman
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
 • "Louise" av Mikaela Bley
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
Alle bokanbefalinger for dette verket