Kloster

roman

av (forfatter) og Signe Prøis (oversetter).

Solum Bokvennen 2020 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vital roman om religion, individualitet, flyktige sammentreff og problematiske medmenneskelige forhold. I «Kloster» møter vi igjen den nomadiske hovedpersonen fra Halfons «Den polske bokseren». Han har reist til Israel for å bevitne sin søster gifte seg med en ultra-ortodox jøde fra Brooklyn. Eduardo, selv en sekularisert jøde, møter på veien til bryllupet hindringer i form av sin tidligere elskerinne, klagemuren og Dødehavet. Alle disse elementene tvinger Eduardo til å rette søkelyset mot sine egne fordommer. Kloster handler om religion, individualitet, flyktige sammentreff og problematiske medmenneskelige forhold. Hovedpersonen - én gang en verdensborger og forfatter med mistillit til språket, blir hjemsøkt av spøkelser fra fortiden, og tvunget til å ta et oppgjør med sine egne begrensninger. Eduardo Halfon (f. 1971) er fra Guatemala, men har bodd i USA siden han var 10 år. Halfon er blitt kåret til en av Latin-Amerikas beste forfattere av Hay Festival of Bogotá, og har mottatt mange priser for sitt forfatterskap. Hans romaner Den polske bokseren og Sorg er tidligere utgitt på norsk av Solum Bokvennen.

Omtale fra forlaget

«Kloster er den siste og beste av de tre romanene [av Halfon] som foreligger på norsk.» - Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Vital roman om religion, individualitet, flyktige sammentreff og problematiske medmenneskelige forhold.

I «Kloster» møter vi igjen den nomadiske hovedpersonen fra Halfons «Den polske bokseren». Han har reist til Israel for å bevitne sin søster gifte seg med en ultra-ortodox jøde fra Brooklyn. Eduardo, selv en sekularisert jøde, møter på veien til bryllupet hindringer i form av sin tidligere elskerinne, klagemuren og Dødehavet. Alle disse elementene tvinger Eduardo til å rette søkelyset mot sine egne fordommer. Kloster handler om religion, individualitet, flyktige sammentreff og problematiske medmenneskelige forhold. Hovedpersonen - én gang en verdensborger og forfatter med mistillit til språket, blir hjemsøkt av spøkelser fra fortiden, og tvunget til å ta et oppgjør med sine egne begrensninger.

Eduardo Halfon (f. 1971) er fra Guatemala, men har bodd i USA siden han var 10 år. Halfon er blitt kåret til en av Latin-Amerikas beste forfattere av Hay Festival of Bogotá, og har mottatt mange priser for sitt forfatterskap. Hans romaner Den polske bokseren og Sorg er tidligere utgitt på norsk av Solum Bokvennen.

Halfons tidligere utgivelser på norsk har fått god mottagelse av norsk presse. Margunn Vikingstad i Morgenbladet var svært begeistret for «Den polske bokseren» og skrev at «Det er berre til å la seg forføre og bedra av Eduardo Halfons verkelege og magiske verkelegheitslitteratur.» Stavanger Aftenblad rullet 6 på terningen for samme bok og kalte den «Vital, gåtefull og medrivende diktning». Oddmund Hagen i Dag og Tid var fascinert av boken: «Eg grip meg sjølv i å ønske meir av Eduardo Halfon og verda han viser fram og dekker til og stadig utvidar i nye versjonar og vinklingar.» Hagen anmeldte også «Sorg», da den kom ut i 2018: «Det er ein kort roman, men han er langt større enn sidetalet.» skrev Hagen da.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2020

Format E-bok

ISBN13 9788256021444

EAN 9788256021444

Språk Bokmål

Sider 116

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

12 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Signor Hoffman - historier" av Eduardo Halfon
  • "Sorg - roman" av Eduardo Halfon
  • "Morsmelk" av Nora Ikstena
  • "Avskjedstaler gjennom tidene - roman" av Bjørn Olaf Johannessen
  • "Pakk - roman" av Monika Helfer
  • "Den polske bokseren - en episodisk roman" av Eduardo Halfon
  • "Dagen da min bestefar var helt - roman" av Paulus Hochgatterer
  • "Det ble natt i Caracas" av Karina Sainz Borgo
  • "Nattsang - roman" av Vidar Sundstøl
  • "Syv netter - roman" av Simon Strauss
  • "Ha det, ser deg i morgen" av William Maxwell
  • "Mannen som så alt - roman" av Deborah Levy
Alle bokanbefalinger for dette verket