Klage

av (forfatter).

Gyldendal 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (9 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tekstene utspiller seg i og omkring en kirkegård, og et av grunntemaene er menneskets hjelpløshet i forhold til døden, men temaet er også menneskers strev med å finne en tilhørighet og fastholde en identite, i levende live og etter at livet er slutt.

Omtale fra forlaget

En uortodoks, poetisk vakker, eksistensielt alvorlig og varmt humoristisk bok om menneskets strev med å finne en tilhørighet og fasholde en identitet så vel i livet som etter at livet er slutt. En kirkegård danner det fysiske rommet tekstene i denne boken utspiller seg i og omkring, og et av grunntemaene i boken er menneskets hjelpeløshet i forhold til døden. Konkret manifesterer dette seg ved at en rekke av tekstene i Klage nettopp er klagebrev - brev stilet til prest, kirkegårdsmyndigheter og menighetsråd, der klagene dreier seg om de håndgripelige detaljene som er knyttet til døden: gravstedet, støtten, kisten. Men her er ikke bare de klagende brevskriverne som kommer til orde. I tillegg møter vi graveren, som på sin egen, bemerkelsesverdige måte forsøker å skape en orden i forholdet mellom levende og døde, og vi møter en dagbokskrivende prest som nok mest strever med å holde et grep om livet. I sin sammenstilling av ulike typer tekster og i spillet som oppstår dem imellom, har Inghill Johansen med Klage skapt en høyst uortodoks bok, en bok som har rom både for det poetisk vakre, det eksistensielt alvorlige og det absurd komiske, der temaet ikke bare er menneskets forhold til døden, men også menneskers strev med å finne en tilhørighet og fastholde en identitet .; i levende live og etter at livet er slutt.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205278738

EAN 9788205278738

Språk Bokmål

Sider 126

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 1 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket