Keeperen og havet

av (forfatter).

Samlaget 2017 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.45 (44 terningkast.)

89 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

- Kven har brukt å spele keeper?
Eg gapte. Korleis kunne han ikkje vite det? Alle i bygda veit at Lena står i mål på gutelaget. No steig ho inn i ringen, med keeperhanskane på og såg trassig opp på mannen i svart treningsdress.
- Eg.
- Berre du?
Ein ny fotballtrenar legg mørke skyer over keeperlivet til tolvåringen Lena Lid. I nabohuset spekulerer Trille på korleis han skal gjere inntrykk på den nye jenta i klassen. Og på havet jaktar farfar på storfisken, slik han alltid har gjort, utan å bry seg om at han begynner å bli gammal.
Dei må kjempe hardt både med seg sjølve og med naturkreftene dette året, vennane i Knert-Mathilde. For kva skal ein gjere når ein vert einsam i båten, fanga i orkanar, herja med på trening og når ingen lenger bryr seg om det ein verkeleg kan?
Ein kan i alle fall ikkje gi seg på det! For som Lena Lid seier i pressa situasjonar: No må de søren kverke meg vakne, der framme!

Maria Parr (fødd 1981) har hatt stor suksess med bøkene Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal. Begge romanane er omsett til over tjue ulike språk, vunne ei rekke prisar og blitt teater-framsyning på nokre av landets største hovudscener. Vaffelhjarte blei fjernsynsserie på NRK og har hatt internasjonal suksess. Keeperen og havet er eit frittståande framhald av Vaffelhjarte.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2017

Format E-bok

ISBN13 9788252188875

EAN 9788252188875

Omtalt sted Møre og Romsdal

Språk Nynorsk

Sider 234

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Brageprisen Barne- og ungdomsbok 2017 Nynorsk barnelitteraturpris 2017

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 23 2 0 0 0

Bokomtaler

Varm, hysterisk morsom, spennende og klok. Kan jo ikke be om noe mer, da!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heilt nydeleg forteljing som vil gleda heile familien som høgtlesingsbok. Lena og Trille har blitt litt eldre sidan Vaffelhjarte, og det er nye utfordringar som står for døra. Her er det morosame situasjonar, spanande episoder, og ikkje minst eit rikt og realistisk persongalleri. Forfattaren er utruleg flink til å skildra kjensler og konfliktar mellom menneske. Trille opplev nye kjensler når ei ny jente flyttar til øya. Korleis er det for Lena når Trille inviterer den nye jenta med på det topphemmelege flåtebyggingsprosjektet deira? Når Trille får endå eit søsken medan ho framleis er enebarn, og når ho ikkje får vera keeper på fotballaget lengre?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En varm og morsom barnebok. Det er få som skriver så godt som Maria Parr. Hun skriver bøker om god barndom. Rett og slett sjelden vare :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare sett Vaffelhjarte som TV-serie, ikke lest boka. Trille og Lena er litt større i denne boka, og voksenlivet begynner så smått å nappe i dem.

Noen ganger får jeg følelsen av å lese den samme barne-/ ungdomsboka om igjen. I påsken hørte vi først Anton og andre flokkdyr, så denne, og de ligner mye på hverandre, selv om Parr ikke fisker etter latter på samme måte. En del motiver går igjen i disse bøkene: nerdenes hevn over de kule bøllene, forelskelse og skoleforestillinger. Alt dette finnes i Keeperen og havet, men Maria Parr klarer å skrive om det på en frisk måte. Mest imponerende er hvordan hun syr sammen fortid og samtid, og hvordan hun nesten som en krimforfatter kaster ut tilsynelatende ubetydelige detaljer som senere kommer i retur og får betydning. Parr har også full kontroll på et stort persongalleri. Keeperen og havet er rett og slett fabelaktig godt skrudd sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

No veit eg korleis det høyrest ut når ein livredd pappa ropar på barnet sitt. For Isak, han ropte på Lena så eg trudde hjartet skulle rivne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sjøen i Knert-Mathilde er kaldare enn iste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Elly juger ikke!" av Heidi Christine Schømer
 • "Døra i fjellet" av Line Baugstø
 • "Sykkeltyven" av Gro Nilsdatter Røsth
 • "Dumme, dumme hjarte - roman" av Linda Klakken
 • "Ollis" av Ingunn Thon
 • "Kaja og Stine følger et spor" av Line Baugstø
 • "Kunsten å møte en bjørn" av Camilla Otterlei
 • "Julius og klassefesten" av Martin Svensson
 • "Milla bestemmer" av Selma Lønning Aarø
 • "Anton og andre flokkdyr" av Gudrun Skretting
 • "Alfred må lese høyt" av Mina Lystad
 • "Faraos forbannelse" av Eldrid Johansen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver