Kampene

et portrett av Kim Friele

av (forfatter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (12 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202457365

EAN 9788202457365

Omtalt sted Norge

Omtalt person Kim Friele

Språk Bokmål

Sider 159

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 3 0 0 0

Bokomtaler

Eg visste at homoseksualitet var forbode i Norge fram til 1972, men at det var ein psykiatrisk diagnose fram til 1990, var eg ikkje klar over. Gjennom dette portrettet av Kim Friele får ein også innblikk i korleis haldningane våre til dei homofile, og rettane dei har fått i samfunnet vårt, har endra seg og blitt kjempa fram, og at dei ikkje har kome av seg sjølv. I boka vert Friele framstilt som både sterk, steil og samstundes hjartevarm, og kritikarane sine røyster vert også tekne med. Eit sterkt og interessant portrett, godt skrive av Ola Henmo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var helt fantastisk. Å lese hvordan ett menneske har vært så pådriver for homofiles rettigheter og for at samfunnet har kommet dit det er i dag var en sann fornøyelse. Denne boken balanserer mange politiske spørsmål, veien til endringer i samfunnet og Kims personlige liv. Det er ikke uten grunn at boken heter "Kampene". Det er på ingen måte en utelukkende rosemaling av Friele som person, men belyser sakene fra flere sider. At en dame har stått så til de grader på barrikadene for homofiles rettigheter, for like rettigheter, er beundringsverdig. Hadde det ikke vært for Frieles engasjement tror jeg man kunne sett lagt (alle fall mye lengre) etter opphevelsen av kriminalisering av homofile, fjerning av homofili som psykiatrisk diagnose, at åpne homofile får delta i Forsvarets arbeid på lik linje med heterofile, inkludering av homofili i "rasisme-paragrafen" og lik seksuell lavalder for homofile som heterofile. Bøyer meg i støvet og er så takknemlig for alt arbeidet Friele har gjort. Denne boken er veldig viktig. Det er viktig at vi ikke glemmer historien og kampene som er kjempet. Henmo skriver denne boken meget godt. Jeg anbefaler alle å lese denne boken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Innimellom tenker hun ar tosomheten er noe dritt; man blir så fullkomment alene når den andre dør. Men det er den nådeløse ulempen ved å våge å elske.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å være menneske er å være annerledes. Ingen er som alle andre!. At alle mennesker er like mye verd, betyr at du og jeg skal utvise aktelse for hva jeg liker å kalle ulikhetens likeverd!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du vet hva kjærlighet er, vet du umiddelbart at den ikke er farlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Be aldri om unnskyldning for at du er den du er - og vær kompromissløs i kampen for homokjærligheten og homoseksualiteten. Kjærlighet kan ikke graderes. Det er like ille å være 70 % akseptert, som ikke akseptert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"På Gaustad ble homofile lobotomert, ved Modum bad ble flere hundre behandlet med LSD. I utlandet ble det eksperimentert med kjemisk kastrasjon. Aversjonsterapi, der homofile fikk se bilder av nakne menn samtidig solide fikk elektriske støt ognkvalneftemkallende stoffer, var en hit."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det sterke kjønn - min kamp for å bli kvinne" av Marianne Nordli
 • "Skeivt ut - reiser i homofobiens land" av Pål Vegard Hagesæther
 • "Min bestemor elsket Synnøve Finden - familien og ostefabrikken" av Tor Edvin Dahl
 • "Homo - for deg som er, lurer på om du er eller har lyst til å bli homo" av Anette Trettebergstuen
 • "Marco - ildsjel og forbilde" av Erik Fossen
 • "Kaci - min mamma" av Christina Five Berg
 • "Fernanda Nissen - kjærlighet og arbeid" av Mari Jonassen
 • "Ren snø" av Vidar Kvalshaug
 • "Håndbok for flyktninger" av Vegard Sæteren
 • "Min døde hund - dikt" av Joakim Kjørsvik
 • "Ari - bohemen og bøkene" av Vidar Kvalshaug
 • "Notat ved avgrunnen - ei mors forteljing" av Ellen Kristvik
Alle bokanbefalinger for dette verket