Kampen om Nordvegen

nytt lys over vikingtiden. Fra år 500 til 1050 e.Kr.

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1996 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka hevdes det at vikingferdene ikke tok til pga. overbefolkning i Norge, men som militære forholdsregler mot sverdkristnende eneherskere fra Europa. Omhandler også kampene innad i Norge mellom riks- og småkonger. Illustrert. Med kildehenvisninger.

Omtale fra forlaget

Tradisjonelt har man trodd at de krigerske vikingutferdene tok til fordi Norge var overbefolket. I denne boken forklares imidlertid de brutale strandhoggene som militære forhåndsregler mot sverdkristnende eneherskere fra Europa. En av hemmelighetene bak vikingtoktenen var datidens skandinaviske "supervåpen" - nemlig vikingskipet. Det var et overlegent krigsfartøy i Europa allerede på slutten av 700-tallet. I Kampen om Nordvegen er settes også kampen innad i Norge i nytt lys. Rikssamlere som Harald Hårfagre og Olav den hellige sto mot storhøvdinger som Tore Hund, Erling Skjalgsson og Eina Tambarskjelve. Men dette var ikke en kamp der fremstidsrettede, visjonære rikskonger kjempet mot utdaterte og egoistiske småkonger. Det var først og fremst en kamp om politiske prinsipper. Kampen om Nordvegen er den første samlede fremstillingen av norsk historie fra 500-1050 e.Kr. - en periode da vikingtiden var sentral også i Europas historie. Bokan kaster nytt lys på et fascinerende kapittel i norsk og europeisk historie. Boken er lettlest, spennende og med en mengde fargeillustrasjoner og gjengivelse av malerier som ikke har vært på trykk i dette århundret.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1996

Format Innbundet

ISBN13 9788276742909

EAN 9788276742909

Omtalt tid Vikingtiden

Språk Bokmål

Sider 141

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket