Kameleonmenneskene

av (forfatter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (96 terningkast.)

266 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den femte boka om Førstebetjent K2 og Patricia.

Omtale fra forlaget

I femte bok om K2 og Patricia er vi kommet frem til 1972. EEC-strid og kamp om oljeressurser bringer internasjonal toppolitikk lenger inn i norsk samfunnsliv.

Lørdag 25. mars brytes helgefreden av at en syklende unggutt med en blodig kniv i lommen ringer frenetisk på K2s dør. Gutten roper "Slipp meg inn! De er etter meg, og jeg må snakke med deg før de når meg!" Forfølgerne viser seg å være politikolleger av K2. Den blodige kniven ble åpenbart brukt til å ta livet av stortingsrepresentanten Per Johan Fredriksen. Den antatte gjerningsmann forholder seg imidlertid taus, og både motivet og identiteten hans forblir ukjent.


K2 undrer på hvorfor den forvirrede unggutten syklet hjem til en politietterforsker med et mordvåpen - og på om han kan være uskyldig. Nærmere undersøkelser avslører at Fredriksen var et kameleonmenneske som kunne fremstå svært ulikt i ulike miljøer, og at hendelser fra hans fjerne fortid også kan ha betydning. I sin ungdom var han en av seks venner fra Vestfold som opplevde at en av dem, en ettertraktet ung jente, døde under mystiske omstendigheter på hotellferie i Oslo. De fem gjenlevende møttes senest på 40-årsdagen for hennes død få uker tidligere - og Fredriksens enke er søsteren til den døde kvinnen fra 1932. De politiske forholdene mellom Norge og Sovjet kommer også i søkelyset da K2 graver i stortingsmannens virke.

En hardt presset K2 ringer til slutt igjen til sin hemmelige rådgiver Patricia. Det skal raskt få dramatisk betydning for mordetterforskningen - og for forholdet til K2s forlovede Miriam.

Hans Olav Lahlum har skrevet en ny tankevekkende og spennende krim fra vår nære historie, hvor EEC-kamp og spionasje er ispedd personlig lidenskap og intriger. En ekte Lahlum-krim!

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202423162

EAN 9788202423162

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1970-1979

Språk Bokmål

Sider 388

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 46 33 8 2 0

Bokomtaler

god krim, god lesing. og endelig K2!!, så såg du lyset. :-) Anbefales. Lahlum skriver god "gammeldags" krim uten for mye vekt på det voldelige og blodige. God blanding av stormakt-politikk, søskensjalusi, ondskap og kjærlighet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette virker så gammeldags! Hele språkføringa er da virkelig unaturlig tung og omstendelig. Var det slik vi uttrykket oss i 1972? Og hovedpersonens tanker og følelser der han vakler mellom to kvinner. Er det søtt eller komisk eller bare anakronistisk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Kameleonmenneskene: http://mineboker.wordpress.com/2016/01/22/kameleonmenneskene-av-hans-olav-lahlum/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

koselig komplisert og ordrik krim- Fint gjensyn med Patricia Geniet på Frogner er midt i min gate. men Lahlum er litt ordrik for min smak så derfor blir det ikke en 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kolbjørn "K2" Kristiansen og Patricia Louise I. E. Borchmann nr 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det begynte jo svært lovende. Idyllen ble imidlertid brutt da døren igjen ble åpnet, denne gangen uten at det ble banket på. Døren slo hardt igjen etter en over to meter høy, kraftig og skallet mann i 50-årsalderen iført dobbeltspent sort dress og lakksko. Han var den høyeste mann jeg kunne huske å ha sett, og trolig også en av de tyngste. Kroppsbygningen og kroppsspråket ga meg følelsen av å stå overfor den russiske bjørn personlig, og den følelsen ble styrket av et uvanlig kraftig håndtrykk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker eg har lest i 2014. Starta litt seint så kanskje noko ukomplett


Godt sagt! (0) Varsle Svar

egen huskeliste for bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er like mange som i 2014: minst 24 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Haimennesket" av Hans Olav Lahlum
 • "Maurtuemordene" av Hans Olav Lahlum
 • "Sporvekslingsmordet" av Hans Olav Lahlum
 • "Isbjørngåten" av Hans Olav Lahlum
 • "De fem fyrstikkene - tre mordfortellinger" av Hans Olav Lahlum
 • "De fems tegn" av Hans Olav Lahlum
 • "Katalysatormordet" av Hans Olav Lahlum
 • "Skorpionen" av Øystein Wiik
 • "Casanovasyndromet" av Øystein Wiik
 • "Reykjaviknetter" av Arnaldur Indridason
 • "Rekviem" av Øystein Wiik
 • "Glemt" av Arnaldur Indridason
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver