Just One Damned Thing After Another (The Chronicles of St. Mary's series) (Volume 1)

av (forfatter).

Accent Press Ltd 2014 Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (5 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Accent Press Ltd

Utgivelsesår 2014

Format Paperback

ISBN13 9781783751785

Språk Engelsk

Sider 332

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 0 1 0 0

Bokomtaler

I loves it! Sære akademikere og teknikere, tidsreiser, historiske hendelser, katastrofer, uhell, vold og blod, britiske understatements og mengder med te. Og sprit. Dette er både spennende og morsomt uten at det ene går på bekostning av det andre. Ser fram til mange timer moro med denne serien!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

St. Mary's Institute of Historical Research driver med omtrent det ein skulle tru, men på ein heilt annan måte enn dei fleste andre historiske institutt. Med te som sitt viktigaste drivstoff, undersøkjer dei historiske hendingar i samtid. Kall det for all del ikkje for tidsreiser, det fører ikkje noko godt med seg!
Me følgjer Dr. Madeleine Maxwell, ein historikar med eit skarpt sinn og ei skarpare tunge, som gjer sitt beste for å få seg sjølv og resten av St. Mary's ut av (og like ofte inn i) trøbbel. I denne første boka i serien (nummer sju kjem i mai), blir me med ho og resten av teamet til Frankrike under første verdskrigen, via kritttida til eit visst bibliotek i fyr og flamme i Alexandria. Det viser seg etterkvart at det ikkje berre er St. Mary's som reiser rundt i historien, og det er ikkje alle som har like ærlege hensikter.

Skrivestilen i serien om St. Mary's er hurtig, engasjerande og svært komisk, men slett ikkje utan mørke sider. Slik sett kan ein sei at bøkene kan minne om ei blanding av P.G. Wodehouse og Dr. Who. Hovudpersonen, Dr. Maxwell, er utvilsomt ei sterk, smart og snarrådig kvinne, men ho gjer sine feil undervegs, noko som gjer ho meir interessant en den gjengse superkvinna/mannen. Resten av karakterane er noko stereotypiske utan at det plager meg i særleg grad, men eg kunne godt tenkt meg å komme meir under huda på dei. Lesaren får forsovidt små drypp her og der, men ikkje nok til å gjera dei ordentleg tredimensjonale.
Temaet tidsreiser er noko eg syns er ganske fascinerande, men det er ikkje enkelt å framstille det og alle paradoksa det medfører på ein nokonlunde truverdig måte. Dette syns eg at forfattaren løyser tåleg bra, og det er ei fryd å følgje etter gjennom historia.

Misforstå meg ikkje, dette er lett underhaldning, men som det fungerer bøkene om St. Mary's veldig, veldig bra. Den erkebritiske humoren treff meg eit hundre prosent, og det høge tempoet gjer sitt til at det trengs litt viljestyrkje for å leggje boka frå seg. Litt minus for ein del eindimensjonale karakterar, men karakteren blir ein solid femmar frå meg.

(Eg har lese fleire bøker i serien etter denne, og dei er like bra!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "The Hanging Tree - A Rivers of London Novel" av Ben Aaronovitch
  • "The Ocean at the End of the Lane - A Novel" av Neil Gaiman
  • "Den 13. disippel" av Tom Egeland
  • "Nostradamus' testamente - spenningsroman" av Tom Egeland
  • "Piken på toget" av Paula Hawkins
  • "Labyrinten" av Kate Mosse
  • "Den tidsreisendes kvinne" av Audrey Niffenegger
  • "Paktens voktere - spenningsroman" av Tom Egeland
  • "Faen ta skjebnen - roman" av John Green
  • "Lucifers evangelium - spenningsroman" av Tom Egeland
  • "En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman
  • "Den glemte hagen" av Kate Morton
Alle bokanbefalinger for dette verket