Julie

av (forfatter) og Per Kristian Gudmundsen (gjendikter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (33 terningkast.)

101 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanens handling spenner fra Siena på 1300-tallet til det 21. århundrets Italia og USA. Julies tante dør og Julie arver en nøkkel til en bankboks i Siena. I bankboksen finner Julie en familiehemmelighet, og snart er hun på jakt etter den sanne historia om sin slektning Giulietta, hun som en gang elsket Romeo. Julie møter etterkommerne etter familiene som satte middelalderens Siena på hodet, og hun finner ut at det hviler en forbannelse over de to slektene. Det eneste som kan redde Julie fra hennes skjebne som forbannelsens neste offer, er at hun finner sin Romeo.

Omtale fra forlaget

En romantisk spenningsroman om en ung kvinne som oppdager at familiens røtter strekker seg tilbake til litteraturens mest berømte kjærlighetshistorie: Shakespeares Romeo og Julie.

De foreldreløse tvillingjentene Julie og Janice Jacobs vokser opp hos sin tante Rose i USA. Da tanten dør, arver Janice alt ? Julie må nøye seg med nøkkelen til en bankboks i den italienske byen Siena. Men Julie får også et brev som forteller at bankboksen skjuler en godt bevart familiehemmelighet. Snart befinner Julie seg i Siena, og i skrinet, som har tilhørt moren, finner hun dokumenter om foreldrenes forskning på den gamle tragedien Romeo og Julie. Det viser seg at scenen for tragedien opprinnelig utspant seg i Siena og ikke i Verona som i Shakespeares versjon, og historien er hentet fra virkelige begivenheter som utspant seg i 1340 mellom to innflytelsesrike familier. Det viser seg også at Julie er etterkommer av den Giulietta hvis kjærlighet til en ung mann ved navn Romeo inspirerte Shakespeare til hans udødelige tragedie.På sin farefulle jakt etter ytterligere svar støter Julie på etterkommerne av de familiene som satte middelalderens Siena på hodet, og hun innser at det fremdeles hviler en forbannelse over de to stridende slektene. Og; hun er selv dens neste offer. Den eneste som kan redde Julie fra hennes forutbestemte skjebne, er Romeo. Men hvor er han? Hvem er han?Julie er et medrivende moderne eventyr som spenner fra 1300-tallets Siena til det 21. århundrets Italia og USA. En romantisk spenningsroman om en ung kvinne som oppdager at hennes families røtter strekker seg tilbake til litteraturens mest berømte ulykkelige kjærlighetshistorie: Shakespeares Romeo og Julie.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205407497

EAN 9788205407497

Genre Romantikk Spenning

Omtalt tid Middelalderen 2000-2009

Omtalt sted USA Italia

Språk Bokmål

Sider 503

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 16 10 5 0 0

Bokomtaler

Minner meg om et eventyr; litt Indiana Jones-aktig, men boken er også basert på historiske fakta. Stereotype karakterer, forutsigbart og platte,klisjeaktige dialoger, men også underholdende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liker du Syv Søstre-serien av Lucinda Riley?
Dersom du er glad i Lucinda Rileys Syv Søstre-serie, setter du trolig pris på at serien er romantisk, har et høyt tempo, er fengende på en måte som gjør at du ikke klarer legge den fra deg, og ikke minst at den tar deg med til fjerne tider og de mest eksotiske steder.
Kunne du tenke deg å lese flere bøker i samme gate?
Her er en liste med Syv Søstre-readalikes.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fengende og romantiske bøker der hovedpersonen må grave i gamle hemmeligheter. Flere readalikes finner du her.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som kan falle i smak hos lesere som liker Syv Søstre-serien av Lucinda Riley.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De glemtes forbund" av Mia Ajvide
 • "Fyrmakerinnen - roman" av Jane Borodale
 • "St. Petersburgs juvel" av Kate Furnivall
 • "Frihet og fangenskap" av Simona Ahrnstedt
 • "Den umulige kjærlighetens hus" av Cristina López Barrio
 • "Danser med sommerfugler - roman" av Reyna Grande
 • "Den tapte historien" av Kim Fay
 • "Evighetens Roma - roman" av Domenica De Rosa
 • "Russisk vinter" av Daphne Kalotay
 • "Sarah Thornhill" av Kate Grenville
 • "Et sommereventyr" av Elin Hilderbrand
 • "Nonnen" av Simonetta Agnello Hornby
Alle bokanbefalinger for dette verket