Jenta uten hud

av (forfatter), Erik Krogstad (oversetter) og Trond Teigen (oppleser).

Lydbokforlaget 2018 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 3.93 (44 terningkast.)

87 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Om ondskap, familier og årsaker til å drepe. Matthew Cave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at hans samboer og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet ham til Nuuk, Grønland. Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort, som faren sendte fra Thulebasen før han forsvant. Matthew har fått jobb i den lokale avisen, og blir sendt til kanten av innlandsisen for å dekke oppdagelsen av en mumifisert viking. Alt tyder på en verdenssensasjon, og det lille samfunnet holder pusten av spenning. Men kaoset bryter løs da mumien forsvinner og politimannen som sto vakt, blir funnet drept. Matthew kommer på sporet av fire identiske drap i 1973, som har forbindelse til to elleve år gamle jenter som sporløst forsvant. Alle sakene har tydeligvis noe med hverandre å gjøre, og Matthews etterforskning skaper snart problemer for ham. Den eneste han tør å stole på, er en ung grønlandsk kvinne, som akkurat er løslatt etter å ha sonet tolv år i fengsel for å ha drept sin egen far.
«Jenta uten hud» er en krim fra Grønland som har vakt internasjonal oppsikt.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2018

Format CD

ISBN13 9788242174246

EAN 9788242174246

Serie Matthew Cave (1)

Genre Krim

Omtalt sted Grønland

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 12 16 6 6 1

Bokomtaler

Spesiell og god krim fra Grønland, men ganske groteske skildringer til tider. Interessante karakter, og gode miljø- og naturskildringer. Mer i min omtale her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant utgangspunkt, men forfatteren går dessverre i alle nybegynnerfellene. Boken har et slapt og dårlig språk samt veldig underutviklede karakterer. Historien henger rett og slett ikke på greip og gir ikke leseren noen mulighet til å prøve å løse mysteriet selv, mysteriet blir simpelthen bare løst gjennom meningsløs uinspirert dialog. Mot slutten virker det som om forfatteren er like sliten av historien som jeg er som leser og selv bare vil få det hele overstått. Ville gjerne at denne skulle være bra, men den gang ei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser mye krim og er spesielt glad i skandinavisk krim og det var spennende og lærerikt å lese en krim fra Grønland!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den danske journalisten, Matthew Cave, har mistet kona og deres ufødte barn i en voldsom bilulykke, og han ender med å flytte fra Danmark til Grønland og Nuuk.
Han får jobb i lokalavisen, og det første oppdraget hans blir mer interessant enn han trodde var mulig. Ute på innlandsisen har det blitt funnet en mumie av en nordisk utseende mann. Mest trolig stammer han fra vikingtiden, noe som er et uhyre sjeldent funn. Nuuk står ovenfor en verdenssensasjon!
Dagen etter er kaoset et faktum. Mumien er forsvunnet og politimannen som voktet den, er brutalt myrdet.
Matthew finner en uoppklart sak i arkivet fra begynnelsen av 70-tallet. Ofrene har blitt drept på samme måte som politimannen. Den gamle saken har visstnok også forbindelse til en forsvinningssak der to elleve år gamle jenter forsvant sporløst. Kan det være en sammenheng?

Veldig god krim, men ikke for sarte sjeler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg tror det er den mest feilslåtte politikken i dette landet gjennom tidene, at de ville gjøre dansker av alle innbyggerne i det daværende amtet Grønland. Disse menneskene var vant med å leve i ett med naturen i hjembygdene sine. Det var der de levde, jaktet og fisket til livets opphold og pustet fritt. Her inne kunne de ikke puste. De forsto overhodet ikke konseptet med å bo inne slik kasse høyt over bakken. De fleste hadde vinduene åpne døgnet rundt, og noen tente til og med bål i stuen. De var flyktninger i sitt eget land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Skjønnlitteratur der handlingen er lagt til Grønland.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kald angst" av Mads Peder Nordbo
  • "Fanget" av Lilja Sigurðardóttir
  • "Lovløst land" av Håkan Östlundh
  • "Djeveldansen" av Tore Aurstad
  • "Vennen" av Joakim Zander
  • "Jenta under isen" av Max Seeck
  • "Lokkedue" av Flynn Berry
  • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
  • "La de døde snakke" av Jane Casey
  • "Francesca" av Lina Bengtsdotter
  • "Kvinnen i vannet" av A.J. Waines
  • "Tre timer" av Anders Roslund
Alle bokanbefalinger for dette verket