Jeg var et barn, det var krig

av (forfatter).

Pax 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka forteller Edin Kadribegovic om hvordan han ti år gammel flyktet fra krigen i Bosnia- Hercegovina til Norge. Han prøver å forstå den blodige konflikten, men han prøver også å fortrenge den og leve et vanlig liv.

Omtale fra forlaget

Edin Kadribegovic er ti år gammel når Jugoslavia går i oppløsning. Han har aldri tenkt over sin etniske tilhørighet. Han har heller aldri tenkt over at klassekameratene har en annen religion enn ham selv. I denne boken forteller han om hvordan livet hans endret seg nærmest over natten. Edins tilværelse er preget av sorgløs lek med kamerater og av et godt og trygt familieliv. Men krigen får store konsekvenser. Både faren og storebroren blir igjen i Bosnia-Hercegovina, mens Edin og moren flykter. Etter hvert kommer de til Norge, et land de ikke vet noen ting om. Krigen i tidligere Jugoslavia var den verste på europeisk jord siden annen verdenskrig. I likhet med mange innvandrere, har Edin en historie det vil ta lang tid å bearbeide. Når han drar tilbake til sitt hjemland er krigens grusomme konsekvenser over alt. Når han oppholder seg i Norge, merker han at ingen er opptatt av hans krig, hans bilder av konsentrasjonsleire, hans kunnskap om massenedslakting av et helt folkeslag. Edin Kadribegovich er debutant. Han har studert Medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788253034379

EAN 9788253034379

Genre Personlige beretninger

Omtalt tid 1990-1999

Omtalt sted Norge Bosnia-Hercegovina

Omtalt person Edin Kadribegovic

Språk Bokmål

Sider 198

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Kom over denne helt tilfeldig på biblioteket. Boken er en god skildring av forfatterens egne opplevelser som flyktning fra en krig som kom plutselig og overraskende på ham. Innimellom forteller han om årsaken til krigen og krigens gang og hendelser. Jeg lærte mye om krigene på Balkan på 90 tallet av denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Mennesker har ingen rettigheter i seg selv, vi blir enige om å gi hverandre rettigheter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For nettopp det å tilhøre to forskjellige kulturer gir en mulighet til å kunne betrakte begge kulturer fra utsiden, tenke annerledes. Begge har sine fordeler og ulemper, som man ikke oppdager før man trer til side og blir en del av en annen kultur.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da han skulle uttale seg om massakren i Srebenicia, hadde han kalt den europeiske så vel som amerikanske makteliten for hyklere. Det var da han kom med den etter hvert kjente uttalelsen: "Hadde ti eller tolv tusen fugler eller kaniner blitt drept i Europa eller USA, hadde i alle fall de grønne partiene kalt det en økologisk katastrofe."

Min onkels treffende ord nådde ikke Norge. Jeg lurte på om større land i Europa fikk dem med seg. Om noen kom til å reagere. I stedet fokuserte nyhetene på tekst-TV på norske ulver som tok seg over svenskegrensen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har samlet en del bøker som jeg har lest som har med ulike flyktingesituasjoner å gjøre, både i romanform og biografiform. Har også tatt med et par bøkersom handler om personer som er på flukt innenfor sitt eget land. Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Svart mamba" av Nadifa Mohamed
  • "Krigen har intet kvinnelig ansikt" av Svetlana Aleksijevitsj
  • "Morfar, Hitler og jeg" av Ida Jackson
  • "Haren med øyne av rav" av Edmund De Waal
  • "Tyskerjentene - historiene vi aldri ble fortalt" av Helle Aarnes
  • "Grensen - en reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen" av Erika Fatland
  • "Drømmenes land" av Vidar Sundstøl
  • "Jordmor på jorda - huset under Blåhammaren" av Edvard Hoem
  • "Ikke ville se" av Jan Guillou
  • "Tapte døtre - fortellinger om savn og kjærlighet" av Xinran
  • "Himmelstormeren - en roman om Ellisif Wessel" av Cecilie Enger
  • "Britt-Marie var her" av Fredrik Backman
Alle bokanbefalinger for dette verket